Yıldız Üçgen Devre hakkında Soru

edison3838

Üye
Katılım
31 Tem 2013
Mesajlar
136
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar yıldız üçgen devresi için bilgi almak istiyorum.Bir devre var videoyu aşağıda linkini veriyorum size zahmet bir izlermisiniz.Ben mantığı bir türlü kavrayamadım.Bu yıldız kontaktörüne gelirken zaman rölesinin normalde kapalı kontağına girip ordan çıkıp üçgen kontaktörünün normalde kapalı kontağından çıkıp yıldız kontaktörüne gidiyor.Burada zr nin normalde kapalı ucu zr enerjilendiğinde normalde açık olmuyormu öyleyse yıldız nasıl çalışacak açık kontakdan geçmeyecek enerji.Şu mantığı bir anlatın lütfen yoksa devremi yanlış.
http://www.youtube.com/watch?v=dwJ_LLaiF-4
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rolesi enerjilendigi ilk anda kontaklarinin konumunu degistirmez. Bobini enerjilendikten sonra ayarlanan sure sonunda kontaklarinin konumu degisir. Kumanda devresinde proglem yok, yanliz cizen kisi guc devresinde sacmalamis. Bir kontaktorde 5 tane guc kontagi olir mu.) Ayrica asagida yilfiz ucgen hakkinda bilgi vermeye calismis. O bilgilerede itibar etme yildiz veya ucgen calismada devir degismez yuksek devir dusuk devir filan dogru degil yani.
 
hımm tmm hocam devre doğru yani zaman rölesinin öyle çalıştığını bilmiyordum. Teşekkürler
 
Devre dogru fakat mantik disi. Uygulanabilir degil. Bu tur bilgileri kaynagi saglam yerlerden alin. İnternetteki bilgi kirliliginin maduru olmayin.
 
Devrede eksikler var. Zaman rölesi sürekli enerjili kalıyor. Bu istenen bir durum değildir. Zaman rölesinin girişine üçgen kontaktörünün kapalısı konmalı ve zaman rölesinin üçgene geçiş yaptıran açık kontağına üçgen kontaktörünün açık kontağı ile mühürlenme yapılmalı.
 
evet hocam farkındayım ben kendim düzelttim o sorunu yine de teşekkürler bilgi için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst