Yıldız Üçgen bağlanırmı?

TheRisky

Katılımcı Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
538
Puanları
56
Konum
İstanbul Büyükçekmece
Slm. Arkadaşlar resimde etiketini gördüğünüz motor yıldız üçgen bağlanırmı? Yıldız üçgen bağlanırsa yıldız aşamasında 1-2 saniye içerisinde yanarmı sizce.
IMG-20190111-WA0005.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Slm. Sn. @emodiyator yıllardır bağlıyorum yıldız üçgen bu motorlardan ikinci el 2 adet var elimizde birini bağladık termik attı ben şirkette yoktum yeni gelen arkadaş bağlamış motora start verir vermez termik atıp dumanlar çıkınca dışarıdan birini çağırıp diğerini bağlatmışlar gelen elektrikçi vatandaş ta bu motoru yıldız bağlamışsınız ondan yanmış ya üç gen yada sürücü ile bağlamanız gerekiyordu diyerek yeni arkadaşa yüklenmiş kalbini kırmışlar kimse dememiş zaten moorlar 2. el yanık çıkmış ola bilir diye. Ben de bizim bilmediğimiz ama dışarıdan gelen elektrikçinin bildiği birşeymi var acaba diyerek sormak istedim. cevabınız için teşekkür ederim.
 
Slm. Sn. @emodiyator yıllardır bağlıyorum yıldız üçgen bu motorlardan ikinci el 2 adet var elimizde birini bağladık termik attı ben şirkette yoktum yeni gelen arkadaş bağlamış motora start verir vermez termik atıp dumanlar çıkınca dışarıdan birini çağırıp diğerini bağlatmışlar gelen elektrikçi vatandaş ta bu motoru yıldız bağlamışsınız ondan yanmış ya üç gen yada sürücü ile bağlamanız gerekiyordu diyerek yeni arkadaşa yüklenmiş kalbini kırmışlar kimse dememiş zaten moorlar 2. el yanık çıkmış ola bilir diye. Ben de bizim bilmediğimiz ama dışarıdan gelen elektrikçinin bildiği birşeymi var acaba diyerek sormak istedim. cevabınız için teşekkür ederim

Yıldız bağlayıp sürekli o şekilde çalışır sa motor yanar yada koruma elemanı açar devreyi yıldız suresi sadece kalkış içindir süre sonunda mutlaka üçgene geçmek zorunda dir nedeni ise yıldız da motor 1/3 oranında düşük güçte çalışır bunun yanında üzerine birde yük binerse motor bu yükü tasiyamayabilir. Demeraj akimi geçildikten sonra mutlaka üçgene geçmelidir.
 
  • 660 V’luk fazlar arası gerilime sahip bir işletmede bulunan bir ASM etiketinde Yıldız/Üçgen 660V/380V olarak belirlenen değerlere göre bu motora yıldız/üçgen yol verilebilir mi?

  • 380 V’luk fazlar arası gerilime sahip bir işletmede bulunan bir ASM etiketinde Yıldır/Üçgen 380V/220V olarak belirlenen değerlere göre bu motora yıldız/üçgen yol verilebilir mi?
 
pardon şebekenin ikisinide 380 zannettim aceleyle yazdım mesajımı tekrar düzenliyorum


* .Şebekesi 660 volt olan etiketinde 660/380 olan motora sadece yıldız yol verilir.Çünkü gerilim 660 olduğunda üçgen bağlanırsa sargı empedansı 380 volta uygun olur.Bu nedenle 660 voltluk şebekede üçgen bağlanamaz

* Şebekesi 380 volt olan ve etiket değeri 220/380 olan motora sadece yıldız yol verilir. Çünkü üçgendeki sargı direnci 220 volt olacağı için sadece yıldız yol verilebilir.

Her iki durumda da yıldız yol verilmelidir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst