Yıl olmuş 2015

SHuT UP

Üye
Katılım
23 Nis 2014
Mesajlar
100
Puanları
1
Evet araçlar hala benzinle,mazotla çalışıyor elektrikle üretilen araçlarda var ama yeni yeni onlarda fazla değil zaten teknoloji o kadar gelişmişken yapay zekalar ortaya çıkmışken insansı robotlar insandan daha zeki olmuşken evet bu arabalar hala benzinle çalışıyor şu ana kadar elektrikle çalışan arabaların heryere yayılmış olması gerekiyordu yıllarca düşündüm bunu en sonunda aklıma gelen en mantıklı fikir petrol şirketleri olduğunu düşünüyorum işler batmasın diye böyle yavaşlatmış olabilirler.Gayet mantıklı oldu sanki :D
 
Yapay zeka veya insansı robot ne kadar enerji üretir bilmem ama bir litre benzin 35milyon joule enerji içerir. nükleer haric başka hangi kaynak böyle bir enerji içerir. yapay zeka gelişmiştir fakat tamamı logic ve makina dilinin bir adım ötesine gidemeyen, mantığa dayalı cihazlardır. Asimoyu görüpte yaptıklarına şaşırmayın onun için harcanan para, emek ve zamanı öğrenseniz bunun pekte kolay bir iş olmadığını anlardınız.
 
Dünya üzerinde dönen büyük çarklar vardır. Bu tür teknolojik gelişmeler buluşlar çarkçı başıların çarklarına çomak sokan unsurlardır istemezler ekonomik dengeleri sistemleri alt üst ederler. Bu nedenle bahsettiğiniz türde icatlar bu değirmende öğütülmeye mecburdur.Büyük buluşlara imza atan mucitlerin çoğunun ölümü de sır doludur !
Sadece elektrikli araba mı? (Sudaki hidrojeni ayrıştırarak) suyla çalışan arabalar, radyoaktif malzeme ile yıllarca yakıtsız çalışabilen araç...
 
Son düzenleme:
robotlar kesinlikle insandan daha zeki olamaz insan gözünü düşün karşılığı verilemez bir nimet hamd olsun hak tealaya sensörlerle karşılaştır bakalım yok renk sensörü capasitif,indüktif ,hareket sensörü sıvı seviye vb. sonuçta dünya nimetleri ,elementler insan kullanımındadır ve emrindedir. memleketimizde o kadar zeki insanlar var ama bence korunmalılar.
 
njt67 abi sen çok yanlış gelmişsin ya :D Bence biraz Türkiye dışana çık ve bak bence neler oluyo bitiyo :D
 
büyük düşündüğünü sanıyorsun ama düşünemiyorsu misal zaman lordu diye bir dizi var. onun bir bölümünde adam sıfır emisyon sağlayan atmos adında bir makine icat ediyor. 17 yaşında bir velet.
doctor gelip diyor ki sen bunu kullandığın zaman tüm dünyada insanlar nasılsa çevre kirlenmiyor diye araba üretimini arttıracak, ve yakıtları tüketecek. şimdi insalar çevre kirliliği korkusu ile fazla kullanamıyor azaldı yakıt kullanımı. ama bu cihaz nedeni ile insanları karanlığa sokacaksın diyo. bu bir bakış açısı
öbür bakış açısı ise c serisi bir mercedes 95 kw güç üretir. bu güçle 265 km hıza çıkar.
elektrik motorlu bir araç sanıyor musun 5 watt ile bu hıza çıkacak?
sen yine o elektriği bir şekilde karşılamalısın.
yani şöyle diyeim. benzin senin arabanda yanmayacak. ama bir fabrikada yanmalı,, işlenmeli ki o elektriik üretilsn. ayrıca elektrik depolamak benzin depolamaktan daha pahalıdır.
benzini sadece depolarsın ve yakıt tankının sızdırmadığından emin olursun.
oysa ki elektrik depolama için depolama enerjisi gerekir.
öbür yandan enerji dönüşümünü kendi arabanda yapsan bunu elektronik projelerde tartışmış ve ben pek çok fikir öne sürmüştüm. misal tek bir ana hücre yerine bir sürü hücre.
vs ki bu nasanın uzaya gönderdiği füzelerde kullandığı teknik. ancak.
1 tonluk bir aracı kaldıracak ekipman 15 ton civarında. evet verimi daha fazla. ama 1 trilyon dolara yakın masraf var. ve hidro enerji üretimi için çok alan gerekir. bunu ne yazık ki ufak bir alanda yapmanın imkanı yoktur. tıpkı hoparlör kabinlerini daha ufak yapamayacağımız gibi.
bir kere düşün şu anda 920 kilo bir araba bile çok sağlam olamıyor. bu tür bir ekimnan nerde ise 400 kilo daha ekleyecektir. sadece benzinli motora suyla yakıt sağlarsak da 200 litreye yakın bir ek alan gerekli. hem su tankı hem bua göre ekipman. basit değil yani. ki genişleyen araba boyutları sıkışık kent trafiğinde soruna yol açacak.
bunun yanında eee nasıl gideriz?
harcanacak para?
suyu ayrıştırmak için 80 amperlik bir akımdan bahsedilmektedir.
bu kadar güçlü akım sağlaycak akü 500 tl yi geçr. bu aküyü şarj edecek dinamolar, suyun verimli olabimlesi için birden fazla hücreler, bunu kontrol ede cek koruma ve elde edilen fazla gazı tutacak bir tank.
oysa ki akaryatkıtlı araçlarda tek bir tank ve motor iş görmekte.
şimdi neden yıl 2015 hala benzin kullanılıyor anlamışsındır umarıom.
 
Sizin için büyük olabilir benim en küçük düşüncelerimden birisi bu :D yolgezer74
Elektrikler yol alan arabalar şuan var zaten sayın yolgezer74 siz konuyu anlamamışsınız siz direk elektrikle çalışan araba üretmeye çalışmışsınız ama zaten üretilmiş durumda :D incelerseniz gayette verimli olduğunu anlarsınız bmw bu işte en ilerde sanırım. Benim bahsettiğim konu elektrikli araçların yayılamamasıyla ilgili şuan fiyatları oldukça pahalı neden, ilk oldukları için eğer bu araçlar çoğalırsa fiyatlarda ucuzlar daha fazla firma bu işe el atarsa dahada ucuzlar '' yani gelelim asıl konuya bende bunların yayılmasını önüne kesenlerin o zamanın petrol şirketlerini olduğunu düşündüm benimki sadece bir teori
kesin böyle demiyorum. ;)
 
Şirketler kar amacıyla kurulur, insanlar bedava enerji kullansınlar bizde zararına otomobil satalım diyen bir otomobil firması çıkarsa elektrikli otomobiller patlama yapabilir. Petrol şirketleri zaten yükünü tutmuş tek yapmaları gereken elektrikli araç sektörüne kaymak , tesla marka araçlar zaten seri üretime başladı ama maliyetleri yüksek olduğu için fiyatlarıda yüksek. İşte anlaşılamayan konu bu işletmeler verimsiz karsız zararlı işlere girmezler, maliyet kar oranı uygun olsun yeter. ayrıca petrol şirketleri kimsenin umrunda değildir, exxon gider tesla gelir.
 
Hepsi var hepsi icat edildi azıcık araştırmacı olun. Elektrikle çalışan araç üretildi satıldı kullanılıyor, sudaki hidrojeni ayrıştırarak çalışan araç üretildi çalışıyor, Nükleer madde ile çalışan araç bile üretildi. Ve bunlar sadece duyup gördüklerimiz !!!
Dünyada dönen büyük çarklar vardır bunlara kimsenin çomak sokmaya gücü yetmez izin vermezler olay bundan ibarettir.
http://www.sahibinden.com/elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil :)
http://www.bilgiustam.com/suyla-calisan-araba-japon-sirketinin-buyuk-basarisi/
http://www.izlesene.com/video/100-yil-yakiti-bitmeyen-otomobil-icat-edildi/8535721
http://www.izlesene.com/video/100-yil-yakiti-bitmeyen-otomobil-icat-edildi/8540730#
 
Son düzenleme:
L1Dvnz.jpg


Biz şu işi bi çözelimde onada sıra gelir evelALLAH :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst