Yüksek voltaj sorunu yardım

mert1203

Üye
Katılım
19 Nis 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar ayedaşdan trafoya 34500 volt geliyor trafodan 400 volt olarak çıkıyor. Yanlız şöyle bir durum var geceleri voltaj 420 volta çıkıyor.Yangın pompalarında belli bir referans aralığı var yüksek voltajdan dolayı yangın paneli o referans aralığındaki voltajı yüksek olduğu için kendisini korumaya alıyor ve jenaratörler devreye giriyor.10:00 ile 00:00 arası voltaj değerleri 380-398 volt arası değişmekte fakat 01:00 den sonra voltajlarımız yükseliyor.Kompanzasyon panomuzda mevcut L1: 415 L2: 415 L3:414 bu değerler 420 volta kadar çıkmakta cosQ :0,83 50 Hz
Ayedaşda trafo kontrollerinde voltaj değerlerinin 360 volt ile 440 volt değerinde değişebilir diyerek rapor vermiştir.Bu sorunu nasıl çözebiliriz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu konuda ölçüm aldığınız nokta önemli . Eğer sizin trafonun beslediği hat sonunda geriliminiz aşağı yukarı oynuyorsa bu yüklenmiş bir hattaki gerilim düşümünün yük durumuna göre değişmesinden olabilir . Bu durumda trafo kademesi değişimi ile ilgili bir operasyon yapmalısınız.
Eğer yok hat başında yani trafoda çıkış geriliminiz değişiyorsa bunun bir tek izahı OG hattında bir gerilim dalgalanması var demek ki . Bu hususta yapabileceğiniz en mantıklı şey EPDK ya bir dilekçe ile şikayette bulunmak. Yoksa hiç bir XEDAŞ benim gerilimim böyle oynak işinize gelirse diyemez.
 
Son düzenleme:
.Yangın pompalarında belli bir referans aralığı var yüksek voltajdan dolayı yangın paneli o referans aralığındaki voltajı yüksek olduğu için kendisini korumaya alıyor ve jenaratörler devreye giriyor.
(yangın panelini ups den beslesen olurmu acaba ?? sadece bir fikir)
 
Besleme ile birlikte güçte geçecekmi ? UPS gücü ! uygunmu ?
 
Besleme ile birlikte güçte geçecekmi ? UPS gücü ! uygunmu ?

hayır sadece kumanda devresine diye düşünmüştüm .. faz rölesi gibi düşün hani fazın biri gelmeyinse makina çalışmaz tersden git sen yangın sisteminin referansını sabir verirsen sistemde sorun algılamaz
 
Selam, fkr yani faz koruma rolesi üzerinde çok modellerde ayar var yani min. ve max. değerleri gibi, mesela, 360'in altına düşünce çıkış verir veya 430'un ustune çıkınca böylece diğer kumanda çalışır jeneratör vs.veya otomasyon sistemleri.Sizde bu ayarlar nasıl. Bir de unitedkingdom'in dediği yöntem var ancak fkr 3 fazdan referans alır, bunun için 3 faz referansı gerekir yani mini UPS ile bu iş olmaz 3 fazlı ups'ten verseniz bu sadece otomasyonu kandırmak olur onun yerine fkr yi devre dışına çıkarmak aynı şey, çıkarsanız da bu sefer gerçekten hat voltajı çok yükselirse cihazlarinizi koruyamazsiniz.
 
Trafoda ki çıkıştan sizin ölçüm yapıtığınız nokta arasındaki mesafe ne kadar?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst