Yüksek Voltaj Neden Gelir?

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
bulunduğum iş yerinde şalter açıp kapamada faz nötr arası 240 a kadar çıkıyor buda bazı cihazlara zarar veriyor neden voltaj yükselmesi olur öyle tşk.ler ustalar arkadaşlar abiler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sorunu cozmek icin regulator gerekebilir, ancak o elektrigin yukselmesi anlik olacaktir, sonra stabil hale gelmesi gerekir
 
voltaj yükselmesi yük dengesi ile ilişkilidir. Özellikle geceleri ve sabaha karsı yük düstügü için gerilim artar..Aynı zaamanda uzun 380kV 'luk hatlarda kapasitif etkiden dolayı gerilim yükselir. Yani diyelim ki KEban şalt'ta cıkış gerilimi 380kV ise bu ankaraya ulaştıgında 400kV olabilir. bunun dengesini yük tevzi merkezleri sağlamaktadır. Bu durumda reaktörler servise alınıp gerilim düsürülür yada yük atılır.
Dağıtım tarafındaki gerilim yükselmeside yine asıl kaynagı budur. Gerilimi aynı zamanda trafo kademesi ilede degistirebilirsiniz. Trafo kademelerinden gerilim ayarı yapılabilir. Ancak dağıtım trafoları yük altında kademe değiştirme özelligine sahip olmadıgından TEDAS bu işi yapmaktan kacınır. Ki aynı zaamnada o kadar dagıtım trafosunda her birinde sürekli tek tek gerilim kademesi yapmakda zor istir zaten..
Bir diğer etkende enterkonnekte sistemde gecici gerilim yükselmeleridir. Bunlar anlık olur yani bir şalterlemee yani kesici acma durumunda bu tur olaylarda yasanabilmektedir.
 
hızlı açma kapama yapan şalter kullan.yük değiştiği için anlık gerilim yükselmesi olur buda birkaç saniyedir.zarar gören cihazlara 230 voltluk varistör kullanabilirsin
 
Sn.elk_54,şalter açıp kapatırken gerilim dalgalanmaları olması normal bir durumdur.Devreden yük çıkarken gerilimde yükselme,devreye yük girişlerindede gerilin düşüklüğü meydana gelir.Bu durum sizin dışınızdaki şalt hareketleri ilede meydana geldiğinden şalteriniz ile uğraşmak çözüm olmaz.Bu gibi durumlarda zarar gördüğünü belirttiğiniz cihazlarınız için aşırı gerilim ileticileri kullanarak çözüm bulabilirsiniz.Phoenix ve OBO Beterman ürünlerinden kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Bütün bu veya buna benzer sorunlar için önerebileceğim kaliteli bir cihaz var.Bu cihaz ani yüksek voltaja ve 'peak'lere karşı yüksek koruma sağlayıp bütün elektronik ve elektrikli ev aletlerini koruma sağlıyor.Böylelikle olası birçok maddi zarardan sizleri korumuş oluyor.
Bu cihazı daha ayrıntılı incelemek için www.volter.com.tr sitesini inceleyebilirsiniz..:rolleyes:
urun01b.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst