Yüksek sıcaklıkta çalışacak sensör

solkirans

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba

Bir alüminyum döküm fırınının içinde çalışacak sensöre ihtiyacım var, sensör 20 dakika boyunca içeride kalacak, sonra dışarı çıkacak ve uzun süre dışarıda kalacak, iç ortamın sıcaklığı yaklaşık 760 derece, ayrıca eriyik metal aşırı derecede IR ışıması yapıyor, benim IR ışımalarından etkilenmeyecek ve 300 400 derecede çalışacak bir sensöre ihtiyacım var, sensörün etrafına sermaik bir case yapıp öyle korumayı planlıyorum, eğer 760 derece üstünde çalışacak bir sensör var ise o daha iyi olabilir tabi, seramik case'e gerek kalmaz. Bana ihtiyaçlarıma uygun bir sensör önerebilmeniz mümkün mü? Yapmak istediğim şey fırın duvarlarına deyip değmediğimi ya da belli mesafeden daha fazla yanaşıp yanaşmadığımı tespit etmek, bu sıcaklıkta çalışacak bir limit switch ya da başka yöntemler de önerebilirsiniz.

Teşekkür ederim
 
bence bu ısıyı yalıtmanız lazım fırın camı fln ıcınde olabılır anca dıe dusunuyorum ama bende yenıyım bu sektörde ıyı çalışmalar
 
Merhaba,

Fırının dışında bulunan fotesel tipi sensörlerle istediğinizi yapabilirsiniz. Fırının her iki ucuna açılacak deliklerden alıcı ve verici sensörlerin birbirini görmesi sağlanacak ve her iki cisim arasına malzeme girsiğinde uyarı verecektir.

Bunun dışında su ile soğutlan metal çubuklarla algılayıcıda yapılabilir fakat açıkçası her iki çözümde mekanik revizyon gerektiriyor.

Saygılarımla,

Tekhakko...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst