Yüksek Gerlim Hattına Vinç Bağlanırsa Ne olur

Murat

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
19 Şub 2006
Mesajlar
1,607
Puanları
581
Yaş
42
Konum
izmir
Yüksek Gerlim Hattına Vinç Bağlanırsa Ne olur

Deneymi Kazamı Bilmiyorum Ama Adamlar Çıldırmış

İzleyin Yorumu Size Bırakıyorum



 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bence etkileri çok kötü benim çocukken gözümün önünde biri ankara garında (16.5 kw sanırım) güvercin yakalarken ölmüştü gerçekten çok kötüydü. sadece tiz bir çığlık sesi ve öldü.
 
shinobi ' Alıntı:
bence etkileri çok kötü benim çocukken gözümün önünde biri ankara garında (16.5 kw sanırım) güvercin yakalarken ölmüştü gerçekten çok kötüydü. sadece tiz bir çığlık sesi ve öldü.

:( çok kötü olay yaa
 
sessiz sakin bir memur mu olsaydım acaba ??? ??? yanlış meslek mi seçtim ben :p :p
 
her elekt-elektronik müh. mezun olmadan önce görmesi gereken bir kaza
 
ibretlik görüntüler tedbirli olmanın nekadar önemli olduğunu ortaya koyuyor evet bu elektrikle birileri uğraşacak yani herkez sessiz sakin bir memur olsaydı memleket sünepe memurdan geçilmezdi iş seçimi kişilikle örtüşüyor diye düşünüyorum ve seviyorum işimi paylaşımın için teşekkürler devamını bekliyoruz tabi.Ellerin dert görmesin.
 
askerdeyken gece atışlarında 154 kv hattı koparmıştı bizim astsubaylar.telin düştüğü yerdeki bütün otlar yandı ıslak olmalarına rağmen.yaz günü kuru ot olsaydı eğer çıkan yangını söndürmek biraz zor olurdu.hat koptu yaklaşık 50 60 metre kadar bir ark meydana geldi.ark söndükten sonra otlar yandı hafiften.biz uzaktan izlerken aynı ark bir daha meydana geldi.ikinci arkın meydana gelme nedeni ise şalt sahasında kesici kontaklarını açıyor faz toprak kısadevresi dolayısıyla.ordaki görevli kişi hatta bir daha enerji veriyor ve ikinci ark meydana geliyor.doğal olarakta kesici tutmuyor.ama gece karanlığında o arkı görmenizi isterdim.ürkütücü ama hayatımda öle bişiy görmem bi daha allah korusun.
 
Hattin Enerjİsİ KesİlmedİkÇe KesİNLİkle MÜdahale Edİlemeyecek Bİr Olay Gİttİ Canim VİnÇ GerÇekTen İbretlİk Acaba İÇİnde Bİrİ varmiy di Vİncİn
 
Kazı yaparken xlpe kabloya yanlışlıkla dalan JCB (kepçe) 'nin dört lastiğinin aynı anda büyük bir gürültü ile patladığına şahit olmuştum. 34,5 kV ENH'na kule vincin halatının salınım yaparak deyip koptuğunada şahit oldum ama böylesini görmemiştim gerçekten dehşet verici. Her meslek hata affetmez ama bizim meslek fazla hata yapma şansı bırakmaz teknik elemanına...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst