yüksek gerilim hattı elektromanyetik alan korunma

geskenk

Üye
Katılım
25 Şub 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
Selamlar, Ankara Çayyolunda ik adet 180KW gücünde yüksek gerilim hattına 50 mt mesafede bulunan meskenimizde Gazi üniversitesi GNRK tarafından non iyonizan radyasyon miktarını ölçtürdük Manyetik alan 6.82 mg çıktı . Acaba vill tarzı meskenin tamamını Faraday Kafesi ile kaplayıp topraklamak bu manyetik alanı 2.5 mg azami degerinin ( kabul edilen insan saglıgına zarar verme limiti) altına çekebilirmi? Bu işlemi yaparken Kurşun, bakır, aleminyum .. veya hangi iletkenleri kullanmalı ? bu kaplama işleminde şeritler halinde kaplanacaksa iki şerit arasındaki boşluk ne olmalı? Ben muhendis veya elektrik teknisyeni değilim. Ev sahibi olarak bu işlemi yaptırmak istiyorum acaba bu işlemi yapabilecek firmalar veya çözüm önerisi sunabilecekler varmı? şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba efendim ,
Faraday kafesi bu işi çözer , istanbulda olsaydınız size yardımcı olmaktan mutluluk duyardım , fakat ankara olunca elimden pek bişey gelmiyor , burdan firma ismi vermekte bana çok doğru gelmiyor , size nazicane tavsiyem , piyasada topraklama yapan firmalar var , internetten ankaradaki firmalara göz atabilirsiniz .
Sunuda eklemek istiyorum ben uzun süre yüksek gerilim test laboratuarında çalıştım , aynı sıkıntı bizim içinde geçerliydi biz faraday kafesiyle bu işi hallettik , kafes dediğime bakmayın bu işi zeminden hallediyorlar .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,492
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst