yüksek gerilim direkleri

Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
yüksek gerilim direklerindeki 2 sıra 3 ıletken yada yada 1 sıra 2 uste tek sıra olması ne anlamda?yuksek gerılım kabloları çakışmadan bırbırı uzerınden geçerse sorun olurmu ? yüksek gerılım dırek hesapları nasıl yapılıyor?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
iki sıra 3 iletken iki devre demektit ileride bu hat ikiye ayrılır. veya iki ayrı tesisde kulanılır.
 
Yüksek gerlimdeki iletkenlerin sayılarına göre devre olarak adlandırılır.
3 iletken 1 devre
6 iletken 2 devre
12 iletken 4 devre şeklinde adlandırlır.

Ayrıca 34,5 kV 154 kV ve 380 kV E.N.H (enerji nakil hatları) nın galvaniz civalatalı direkli iletken cinsine göre değişen tip projeleri vardır.

Beton direkli 34,5 KV ENH projelerinde direk boyları şablonda secilerek travers secimlerini kendiniz secerek E.N.H projeleri çizebilirsiniz.Tabi bunlarında iletken cinslerine göre tip projeleri vardır.

Şablon dediğimiz ölçeklendirilerek ayrılmış küçük karelerden oluşan paftaların üzerinde E.N.H nın soldan sağa gdecek şekilde bir boyutunu düzleme aktarmaktır.Burada direk cinsi , direk ara mesafeleri , direk boyları arazi düzlemi , emniyet mesafeleri , izolatör seçimleri gibi ve bilgilerin bazıları hesaplanarak bulunur.

İlk aklıma gelenler bunlar oldu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst