Yüksek Gerilim Direkleri

tupcu17

Üye
Katılım
22 Şub 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
arkadaşlar yüksek gerilim hatlarının direkleri üzerinde bulunan tüm donanımları soracaktım.. şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
çok geniş bir konu oldu bu. direkler de bildiginiz gibi en onemli hırdavat parcalarıdır. Bununla ilgili olarak iste diregin tipine göre askı gergi hırdavat takımları olur sonra cam porsolen yada silikon tipli izolatörler vardır.
 
arkadaşlar net bir bilgim olmamakla birlikte yüksek gerilim direklerinde Parafudr ark boynuzu koruma iletkeni ve roleler oldugu bilgisine ulaştım.. ayrıca ölçüm trafoları var mıdır diye düşünüyorum.. yazdıklarım dogru mu acaba yada başka ne olabilir bilgisi olan birisi yardım etmesini rica ederim şimdiden teşekkürle...
 
Yüksek gerilimde genelde 2 tip direk çatal tipi ve kule tipi.
Direklerde kullanılan malzeler:İzolatörler ,Koruma telleri , topraklama elektrotları , Damper , Camper , Ark Boynuzları , iletkenler ,Ara tutucu (Spacer) , ikaz küreleri
 
yg gerilim direklerinde ülkemizde parafudr uygulaması yok onun yerine koruma iletkeni çekilmektedir. Ark boynunuz izolatör takımlarında olur. Röle kumanda merkezinde olur direklerde olmaz.
 
TESLA42 ve MUHENDİS0606 bilgileriniz için çok teşekkür ederim mesaj atmasanız hatalı odev verecektım.. tekrardan teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst