yüksek gelen elektrik faturası

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar.yakın bir akrabamın evine ocak ayında 700 tl lik bir elektrik faturası geldi.(aileye önceki aylarda gelen fatura 45-50 tl arası).akrabalarım şikayette bulundular.şubat ayının 22 sinde elektrik kurumu sayacı söküp yeni sayaç takmış.yeni sayaca gelen iki aylık fatura 93 tl.sayacın arızalı olduğu açık.elektrik kurumu ocak ayında gelen 700 tllik faturanın ödenmesini aksi halde elektriklerinin kesileceğini bildirmiş.böyle birşey mümkünmü.bu faturayı ödememenin yada elektrik kurumunun elektriği kesmesi durumunda başvurulabilecek bir merci varmı.bilgisi olan arkadaşlarımın dikkatine.(aile kastamonuda oturuyor yetkili dağıtım şirketi enerji-sa)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ya allah bismillah 50 tl 80 bile fazla 500 kW bedava sonrası parayla olacaktı bi hayalimdir ama nerde 700 tl allah var ya
 
bilgisayara işlenmişse galiba imkansız mecburen ödenecek 2006 da 940 tl ödedim neymiş fatura az geliyor yılın 6da 1 ri dışardayım tabiki az gelir allah kabul etmesin
 
Sökülen sayaç laboratuvara gider. Sonuç çıktığında değerlendirilir. Gerçekten arızalı ise borç silinir. Elektrik Kurumuna tekrar giderek eski sayacın arızalı olduğu not düşülerek sayacın kesilmemesi sağlanabilir. Zorluk çıkarttıklarında Kaymakamlığın içinde Tüketici Hakem Heyetine yüksek gelen faturayla gidilip şikayet dilekçesi yazılması gerekir.
 
öyle şey olmaz itiraz edeceksiniz ve sayacı alıp inceleyecekler kaçak kullanım gibi birşeyler için kurcalanmadıysa ve sayaç arızalıysa aboneye ücret geri iade edilir yada işlemleri hızlı bir şekilde takip ederseniz faturayı ödemedende durum çözülebilir.
 
Benimde böyle bir sorunum var 3 aydir 180 tl 160 .160 geldi bugun evin elektriğini kestim komple hala sayac calisiyor evde olnamama ragmen sabit 160 geliyor

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst