Yüksek güçlü mosfetler

Arkadaşım bilmiyorsun ve inatlaşiyorsun. Tüm dünya böyle yapıyor sen gelmişsin adaptörle besleyelim diyorsun. Datasheet gösteriyoruz ona da karşisin. Daha ben ne diyim ki sana. Bilmiyor olabilirsin herkes herşeyi denememiş olabilir ama inatlaşmayi anlamıyorum yani.
Üretici adam entegre girişine zener koydum, sen büyük değerli bir direnç kullanarak akımla besle, voltajı kendi regule edecek diyor. Sen diyorsun yok olmaz adaptör koyalım.
 
Arkadaşlar teşekkür ederim size c6 470nf. zenerde 12 volt luk şemada kodunu yanlış belirtmiş olabilirim döndüğümde mevcut hali ile gate voltajını ölçüp kontrol edeceğim durum nedir sizlerle de paylaşacağım.
 
Arkadaşlar mosfeti direk osilatör entegresinin çıkışıyla arada sürücü olmadan çalıştırabilirmiyim sürücü olması şartmıdır? Şayet sürücüsüz de çalışırsa sürücünün espirisi nedir o zaman aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Senin devrede zaten sürücü yok.
 
ir2153 içerisinde hem osilatörünü hemde sürücüsünü barındıran bir entegre değilmi? Öyle biliyordum. Peki ben devreye bir de sürücü eklersem bir faydasını görürmüyüm hangi durumlarda sürücü ye ihtiyaç oluyor?

Şöyle bir mantık kuruyorum ir2153 ü akımını karşılayacak bir kaynaktan beslediğim halde şayet mosfetlerin vgs voltajında düşme yaşanırsa sürücü kullanmam gerekecektir.Bu mantık doğru mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,546
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst