Yüklenen şekildeki zil tesisatı hakkında yorum ?

Katılım
18 Mar 2015
Mesajlar
296
Puanları
1
Yaş
28
Selam. Bazı kaynaklarda zil kapı otomatiği hakkında :
Zil tesisatı için: butonlara faz girişi yapıp sonra butonlardan çıkıp zile giriş yapıp ve zilden çıkıp nötr'e giriş yapılıyor.
Kapı otomatı için: Kapı otomatının butonuna giriş yapıp ve sonra bu butondan da çıkıp kapı otomatiğine giriş yapıyorum. Kapı otomatının çıkısıda nötr hattına giriyor... Bu doğru mu?

ikincisi bir yorum okudum: Bir uç A, diğer uç B olsun. Zil bağlantısında ortak uç A ise butona B gelir. Aynı tesisatta kapı otomatiğine B gider butonlara A gider. Bunun amacı: zile basıldığında kapının açılmaması içindir. Peki buda doğruysa ilk paragraftaki açıklama ile ters düşmüyor mu? Alttaki fotoğrafı yorumlar mısınız? A ve B uçları olarak...


kapı zili otomatiği.png
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zil trafo çıkışını faz nötr olarak tanımlamak doğru olmaz ama bir an için öyle kabul edecek olursak,faz butonların ortak ucu,nötr almaclarin (zil,K. Otomatigi vs.)ortak ucuna gitmesi gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst