Yük hücresi için yardım

melisgizem

Üye
Katılım
15 Ağu 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba saygıdeğer üyeler

Öncelikle uzun süredir takip etmekteyim sizleri sayenizde bayağı gerekli bilgileri edinebildim.

Şimdi öncelikle bazı sorularım olacak arkadaşlar bir şekilde loadcell yapmaya karar verdim ama teknik bilgi bir yerden sonra işin içine girince zorlanmaktayım.

Elimde indikatör bulunmakta buna uygun olarak bir tane j box-ım keli marka, bende basit bir tasarımla endüstriyel tasarımcı arkadaslara loadcell tasarlattım.Elimde strain gage ler bulunmakta esit firmasının sc 20 loadcellini parçaladım ve içindekileri inceledim Genel olarak sorularım şunlar.

1)Tasarlanan loadcell'in strain gageler ve Wheatstone köprüsü olusturduktan sonra direk elimdeki keli j-box a baglayıp indikatörde görüntü sağlayabilirmiyim ekstradan araya herhangi bir donanım giriyor mu.Strain gageler tam köprü ve yarım kopru olarak belirtiliyor bunlardan hangisini kullanmam gerekli.

Esit sc 20 c3 loadcell'i vardı elimde ve parçaladım strain gageler loadcell tasarımının yanında kücük bi yuvanın içerisine yerleştirilmiş küçük bir kartta birleşiyordu
resmi: https://i.kontrolkalemi.com/0/loadcelxx.jpg

burdanda j-box denilen https://i.kontrolkalemi.com/0/jbox.jpg loadcellerin toplandığı yere gidiyor

ordanda indikatöre bir kabloyla baglanıyor haberleşme sağlanıyordu bu aradaki strain gagelerin olduğu küçük kart ne işlem görüyor o olmasada ölçüm yapılabilirmi.Onun olması gerekiyorsa bunu nerden temin edebilirim.

https://i.kontrolkalemi.com/0/straingage.png 350 ohm


2)Loadcell'in kaç kg kaldırabileceği bizim loadcell'in tasarımına mı bağlı yoksa strain gage ler istediğimiz tonaja kadar ölçüm yapabilmektemi.
 
Kaç kilo kaldırcağı load cell in mekaniği ile ilgilidir. Yük altında strengeyyç birmiktar eğilir. Bu eğim sebebiyle içindeki 4 dirençten 2 sinin değeri artar 2 sinin değeri azalır. Böylece gerilim farkı meydana gelir. Bu gerilim farkı kuvvete göre lineer olmalıdır. Sıcaktan etkilenmemelidir. Hafıza etkisi oluşmamalıdır. Load seli yapmak zor değil zor olan onu kalibre etmektir.
 
kalibrasyonunu piyasadaki indikatorlerle yapamaz miyim
 
Kalibrasyon load cellin belli noktalarını aşındırarak yapılıyor diye biliyorum. esitin fabrika ziyareti sırasında görmüştüm. Bu konuda deneyimli eelemanlar var onlar yapıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,016
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst