Yük Dengesizliği

Katılım
10 Haz 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar

2 Katlı bir mağazanın elektrik işlerini yaptım. Elektrik projesi vs. hazır geldi. Tesisata bunu uyguladım. Fakat pano da multimetre de amperaj değerleri dengesiz. Mesela L1 58 L2 32 L3 35 yani L1 de fazla yük geliyor. Elektrik projesini çizen ve kontrolünü yapan firma bu dengesizliği araştırıp düzeltmemi istedi. Ben bu fazları nasıl dengeleyebilirim.

2. Sorum. Şebeke 200V gösteriyor. Bununda 220v olması gerekiyormuş. Sebebi nedir. Acaba yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1- a)- Tesisat projeye uygun yapılmışsa ve Uygulamada buna uygunsa, Projenize bakarak hangi fazda ne kadar yük var tespit edip gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz (Tabi projede cihazların yerine prizler gösterilmişse bu biraz zor).
b)- Eline pens ampermetreyi alıp Ana dağıtım panosundan başlayarak her üç fazın yüklerini ölçeceksin. Fazların dağıldığı Linleyeri ölçerken Akımı yüksek olan fazdaki Linyelerden bazılarını diğer fazlara aktaracaksın (yalnız bu dengesizlik bir kez ölçmeklemi tespit edilmiş farklı zamanlarda diğer fazlarında yüklenmesi söz konusu olamazmı).
2- Şebeke 220 olması gerekiyormuş derken, Eğer siz bunu bilmiyorsanız. Bırakın bu işleri başkaları (bilenler) yapsın. Sizde önce iyice öğrenin sonra iş yapın. Elektrik Bu... Şakası Yoktur.....
 
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. doğrusunu söylemek gerekirse tesisatı ben çekmedim. patron 25 yıldır sektörde. kendisi ve mühendisimiz bugün gelmediği için benim kafama takıldı ve bende bunu kendim çözmek istedim. sonuçta araştırarak öğrenmek her za
 
Tabi ki öğrenmek için araştırmak gerekir ama işin uygulama kısmını lütfen yanınınzda bilen biri yokken yapmayınız.
Sorunuza gelince;
1. sorunuz çözümünü yukarıda yazdım. Çok zor olmasada anladığım kadarıyla sizin bunu yapacak tecrübeniz yok.
2. sorunuz; Ya şebeke gerilimi düşük (Eğer öyleyse sizin yapacağınız birşey yok, TEDAŞ halledecek). Ya da Şebeke bağlantı hattınızda kullanılan iletken kesiti ince olduğu için gerilim düşümü oluyor (Ki Projede Gerilim düşümü hesabı yapılmış ve ona uygun iletken kullanılmış olması lazım).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst