Yük Asansörünün Kapı Açıkken Çalışmasını Nasıl Engelleyebilirim?

morfe85

Üye
Katılım
29 Haz 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Çalıştığım fabrikada iki kat arası bir yük asansörü var. Asansörden bağımsız önünde bir demir kapı var. Bu kapılar açıkken asansörün hareket etmesini istemiyoruz. Asansör seyyar gibi zaten. İki katta da kontrol butonları var. Hareketi de durdurmayı da manuel olarak veriyoruz. Kumanda konusunda bilgim yok denecek kadar az. Sunabileceğiniz bir çözüm var mı? Vermem gereken ek bilgi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kapıya bir mekanik siviç takıp kumanda butonlarına giden kumanda fazını ilk önce sivicin NO normalde açık kontağından geçirisen kapı kapanmadan kumanda butonları devreye girmeyecektir
 
Asansörün emniyet devresine demir kapıların kapanma noktasına koyacağın bir adet siviçle sorunu çözebilirsin.
 
eğer iki kapı kapanmadan asansör çalışmayacaksa kapılarda uygun bir yere sviçleri yerleştirerek siviçlerin açık kontaklarını birbirlerine seri bağlayarak ister kumanda butonlarını kestir istersen devreye bir kumanda rölesi koyarak mevcut olan kumanda devresinin elektriğiini rölenin açığından geçir...
böylelikle iki kapı kapanmadan sviçler açık olacağından elektriği geçirmez ve asansör motoru çalışmaz
 
kapılarda otomatik kitlenme anahtarları mevcutmu.Kapılardaki swicler kitlenmeden sonra çalışmalı.Kapı hangi katta açılırsa açılsın asansör durmak zorunda sistemini buna göre yapmalısın.Önce emniyet kuralına göre gitmelisin,Her hangi bir iş kazasında mahkeme seni sorumlu tutar.
 
Recep Bey'in fikirlerini uygulayacağım, sonuç hakkında cevap yazarım yine.
 
recep beyin dediklerini doğru uygularsan mutlaka sonuç elde edersin hiç merak etme.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst