YÜZEN SANTRAL TÜRK MÜHENDİSLERİ YAPTI

Katılım
19 Eki 2012
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
30
[video=youtube;d0xfYd7hsG8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d0xfYd7hsG8[/video]
 
Ben daha demin okudum. İlk defa duydum böyle birşeyi ve çok mutlu oldum...

Dünya’nın ilk ve tek elektrik üretim filosuna sahip olan Türkiye, filonun 5’inci gemisi KPS İren Sultan’ı Basra körfezine gönderiyor. İrem Sultan burada Basra’nın elektriğini temin edecek.Karadeniz Enerji Grubu tarafından kurulan dünyanın ilk ve tek enerji filosu, hem fuel oil, hem de doğalgaz kullanarak elektrik üretimi gerçekleştirebiliyor.Her bir gemi ortalama bir milyon nüfuslu bir kentin elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor. Denize kıyısı olan tüm ülkelere hizmet verebilen enerji gemileri, geniş nehirlere sahip ülkelerde de kullanılabiliyor.
[h=2]“Gemilerin 2′si Pakistan’da diğer 2′si Basra’da”[/h]Toplam 5 gemiden oluşan yüzen elektrik santrallerinin şuan 2’si Pakistan’da diğer 2’si de Basra’da elektrik üretimi gerçekleştiriyor. Şimdi ise 5’inci gemi olan İrem Sultan’da Basra’da üretim yapmak için Türkiye’den demir alarak yola çıktı.
Gemiler 3 ile 5 yıl arasında talep sunan ülkelere kiralanırken, işletme hakkı verilmiyor. İşletmeyi Karadeniz Grubu gerçekleştiriyor. Gemilerde hızlı ve garantili üretim yapılıyor.
Ani müdahalelere de olanak sunan gemiler örneğin herhangi bir doğal afetten ötürü elektriği kesilmiş bir şehre ulaşır ulaşmaz derhal elektrik üretimi gerçekleştirebiliyor. Çok hızlı üretime başlayabilmesi ve güvenli olması sebebi ile bu yüzen santraller bir çok ülke tarafından talep alıyor. Talepler karşılanırken Türkiye’nin dış ilişkileri de göz önünde bulunduruluyor.



Enerji Enstitüsü güzel bir site...
 
Türkiye hızla büyüyor ve gelişiyor diyorum inanmıyorlar yada inanmak istemiyorlar. İşte kanıtlarından biri daha...
 
Türkiye' nin gelişmesini istemeyen çok.Türkiye'nin gelişmesinden korkuyorlar. Nasıl darbe yaparızda çökertiriz hesabını yapıyorlar.Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Allah niyetlerini boşa çıkartsın. Allah yardımcımız olsun. Amin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst