Yıldız üçgen baglantının diger baglantılara göre tercih edilme sebepleri

HalitRbc

Üye
Katılım
3 Ocak 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
25
acil final konusu
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Maliyeti düşük 3 kontaktor le işi bitiriyor
 
yıldız üçgen çok da tercih edilen bir kalkış yöntemi değil ki !!!!

yıldız üçgen , orta ve büyük güçteki motorların demeraj akımlarını minimize etmek için kullanılır. amaç , kalkıştaki akımda motor zarar görmesin şebekede de dalgalanma olmasın.

ama çok fazla ekipmanın olması, arıza sayısını ve ihtimalini artırır , panoda çok yer kaplar. bunlar dezavantajlardır.

gelişen teknoloji ile yıldız üçgen yerine softstarter ve/ ve ya sürücü kullanımı yaygınlaşmıştır. özellikle sürücüler çok fazla ayar seçeneğine sahip oldukları için ciddi avantaj sağlar. maliyet açısından bakacak olursak yıldız üçgene göre bi tık daha fazla maliyeti vardır ama avantajları göz önünde bulundurulduğunda sürücü tercih etmek her zaman daha avantajlıdır diyebiliriz.
 
acil final konusu
merhaba sevgili kardeşim;
kendine yapacağın en büyük kötülüklerden biri, mesleğinle alakalı iş hayatında sıkça karşılacağın bu tip şeyleri ezberlemek veya günü kurtarmak için bu şekilde cevap aramaktır. Bu tip şeyleri öğren tatbik et ve hayatına da mesleğine de değer kat aksi takdirde günümüzdeki şartlarda ilerde meslek hayatın maddi manevi çok çok zor olur.
 
Bildiğim kadarı ile final konusı diye birşey yok. Finalden önce geçmiş yılların final sorularına çalışılıyodu. Müfredat nedir neyi kapsar forum üyelerinin çokta umrunda olmaz. Burada tecrübe edilmiş en kısa ve güvenli yol izlenerek sorunlar çözülür. Bolubeyinin paylaşımında aradığını bulamadıysan finalden geçer not almayı haketmiyorsun. Araştırmadan, gözlemlemeden, ölçmeden, elde ettiğin bilgi becerilerini geliştirmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst