Yüksek gerilim hattı yakınındaki evler

legend37

Üye
Katılım
30 Eki 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Yüksek gerilim hattının altına yapılan evlerde risk nedir? .Bu hatlara yerleşim açısından tehlike sınırı varmıdır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
her 1000w (10000w da olabilir) için 1 metre güvenlik mesafesi olması gerektiğini duymuştum. nemli yerlerde korona etkisi sebebiyle oluşan gürültüler ve patlamalar da ses gürültüsü yapmakta.
 
Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğinin 44 a maddesinden yararlanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Kuvvetli akım yön..rar
    371.3 KB · Görüntüleme: 56
Elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeligine göre maksimum salınım dahil en fazla 5 metre mesafeye kadar hatların altında yapılasmaya gidilebiliyor.
Tabi her ne kadar EKAT yönetmeliği buna izin versede aslında cok ciddi riskleri vardır. Birincisi iletken kopması durumunda ....Bu durumda hatta deneme amaçlı enerji verildiginde cok tehliklei olabilir.
ikicinsiide pek tabiki saglık acısından. Sonuc olarak her ne kadar Elektrik Kuvvetli Akım tesisleri yönetmeliği izin versede , yapılaşma yapılmaması en dogru olandır.
 
154kV hattın altından geçen 34.5kV'luk müşterek hat deplasesi yapılması gerekiyordu. 34.5kV hattın enerjisi kesilmişti. usta iş için direğe çıktı. İndüksiyondan dolayı çarpıldı. gerisini siz düşünün.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst