Yüklediğim projedeki yangın gaz ve CO dedektörü mantığı ?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
Yüklediğim fotoğrafta en altta G harfi yazan gaz dedektörleri hem yangın kablosuna bağlı ( kırmızı kablo ) hemde kat panosundan besleniyor ( sarı kablo ) ve sağ taraftaki panonun önündede 220/24v DC güç kaynağı eklenmiş... Burdaki mantık nedir ??

İkinci sorum ise: Sağ tarafta mor olan kablo CO dedektörlerine gidiyor.. GAS alarm santralinden çıkıyor. Ve yangın santraliyle bir bağlantısı yok.. Burdaki mantık nedir.. Co dedektörü co dumanını algılarsa gas santrali mi ötsün...

upload_2017-10-23_10-2-34.png
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba

Gaz dedektörleri harici bir beslemeye ihtiyaç duyar. 24 besleme o yüzden gerekli kalıyor.
Yani sadece santralin çevrimi yeterli değil.

Gaz alarm santrali yangın alarm paneli ile haberleşme yapması gerekir izleme anlamında. Ama otoparkta jet fan varsa yangın panelinden jet fanları modül üzerinden input output modül kullanarak loop hattına dahil ediyorsunuz.

Gaz dedektörü üzerinde eşik seviyeleri var otomasyon senaryosuna bağlı olarak 1 .2. 3 seviye lere göre duman veya gaz tahliyesi için sisteme start verdirir. Max 16 adet adres bağlanır gaz santral hattina son iki adresi sanal zone 1 ve 2 adres idir.

Sonuc olarak yangın ve gaz santralinin haberleşme yapması gerekir. Ve 24v besleme gereklidir dedektör için.
 
Buradaki gaz dedektörlerinden kasıt karbonmonoksit gaz dedektörü mü ? Eğer öyleyse doğalgaz dedektörleri için de ayrıca 24 V besleme gerekir mi ?
 
Evet ben karbonmonoksit olarak algilamistim. Ama bildiğim kadarıyla doğal gaz içinde gereklidir. Buzzer için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst