XLPE Kablo Tamiratı

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba Arkadaşlar Toprak altında döşeli olan orta gerilim XLPE kabloda meydana gelen patlama sonucunda arızalandığında nasıl tamir edilebilir. Kablo boyu yeterli gelir ise ek kablo yapmadan tek ek mufu ile veya kablo boyu yeterli gelmediğinde araya kablo eklemesi yapılıp 2 adet ek mufu ile nasıl tamir yapılır, fotoğraf ekleyebilirseniz çok sevinirim, başka bir tamir metodu varmıdır. Ayrıca fazlardan birinin patlaması sonucu yanındaki kablolara zarar verdiğinde nasıl bir işlem yapılabilir. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
daha önce hiç xlpe eki yapmadıysan deneme zor iştir toprak altında ise mutlaka iki ek yapman lazım baska yolu yok
 
fotoğraf ekleyebilirmisiniz
hasarlı kısmın ne kadarını kesip araya kablo eklemek gerekiyor.
 
raychem katoloğunda tüm soyma mesafeleri yazıyor
kablonun zaran gören kısmınını kestikten sonra tek ekle birleştirebiliyorsan en iyisi ama ama kablo ucları yetişmiyorsa araya koyacağın xlpe en az 1 metre olsun

nlri1t.jpg
35c3qjb.jpg
 
alacağın ek mufunda zaten nasıl yapılacagı gorsel olarak anlatılıyor dedıklerı gıbı en az 1 mt olmalıdır kolay gelsın.
 
ben kontrollör olarak çalışırken ek yapmadım fakat çok izledim.
benim izlediklerimde illaki bi kaç metre uzun bırakılırdı ve rulo yapılırdı.
8-9 ay meram edaş'ta çalıştıktan sonra genel müdürlükten talimat geldi kablo ek'lerinde ve direk üzerlerinde rulo bırakılmayacak diye.
nedenini sorduğumuzda kablo bobin etkisi gösterdiğinden dolayı problem oluşturuyormuş artık nerede ne kadar çok bıraktılar da patladı veya başka bir problem olduysa.
ama benim çalıştığım dönemde kablo eki veya başlığında patlak görmedim.

şimdi kablo ekini çok iyi yapmak gerekir ama her zaman patlama riski olduğu için ilerisi için hep uzun bırakılıyor idi. çünkü tekrar ek yapıldığında önceki ekide ya keseceksin yada kısa kablo ile yeniden ek yapacaksın(bu seferde kaç tane ek oluyor.) biz bu yüzden rulo bırakıyorduk ki patlayınca kesip 3cü ek olmasın diye.

gnvu7.jpg


raychem'im kablo başlığı ve ek muf eğitimine katıldım ve eğitimcilerden aldığım video aşağıdadır faydalı olur inşallah:

https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/9Hl0Sz7yuKyCuIENQGwv9DYhKKnTiV
OrtaGerilimIsıBüzüşmeliKabloEkUygulamaFilmi.zip
 
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun.
 
arkadaşım patlayan kablonun sağlam yerlerinden kesip uçuca yetiyorsa tek raychem ek mufu ile işi bitirirsin.şayet yetmiyor ise ikave kablo kullanman gerek. mesafede en az 5mt olması gerek çünkü kapasitif etkiden zaman la patlar bilgin olsun.raychem aldığıda ölçüler belirtilmiş.saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst