XC8 -Haberleşme

talhaece

Üye
Katılım
11 Ocak 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
26
Pic lerde haberleşme öğrenmeye çalışıyorum.RF ile uzaktan kumandalı araba kodlarını yazmaya çalıştım ama çalışmadı.Kodların bazılarını internetten bulduğum başka bir projeye benzeterek yazdım.Fazlalıklar olabilir.Yorum satırlarını anlayamadığım için yoruma çevirdim.Nerede yanlış yapıyorum.Yardımcı olabilecek var mı?
 

Ekli dosyalar

  • Alici.txt
    1.6 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    123.9 KB · Görüntüleme: 14
  • Verici.txt
    2.2 KB · Görüntüleme: 3
Üzerinde ugrastıgınız program RF haberlesme için yazılmış bir yazılım degil.seri haberleşme ile iki adet chip birbiri ile haberleştirilmiş.
Benim tavsiyem RF heberleşmeye geçmeden uart denemeleri yapmanız daha uygun.
önce bir tane verici programını yazın ve isis de simülasyon yapın eger dogru calıstıgını onaylarsanız daha sonra alıcı programını yazın.Bu size seri haberleşme hakkında bir ön bilgi vermiş olacak.Daha sonra RF haberleşme konusunu inceleyin.RF haberleşmede datanın gönderilme mantıgı biraz daha farklı.bir biti 1 olarak göndermek istiyorsanız örnegin 1.5 ms set gönderiyorsunuz,0 gödermek için ise 1ms set gönderiyorsunuz.Ayrıca RF de bilginin ilk basladıgını anlamak inin ise 4-5ms set gönderiyorsunuz.
oysa Uart haberlesmede böyle bisey yok.bilgiler start biti ile baslar ardından bitin 1 veya 0 olmasına göre ve baud hızına göre belli aralıklarla 1 ve 0 lar gönderilir ve sonunada stop biti ve veya parite biti eklenir.
Dedigim gibi Uart data format ve RF data format konularını öncelikle inceleyin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst