xbee bağlantı sorunu

navar

Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba

xbee series-2 modülü, usb explorerilehttp://resim.donanimhaber.com/m_63950506/tm.htm# pc ye bağlayıp x-ctu programını kullanmak istiyorum. usb explorer da "power led" yanıyor fakat x-ctu programının pc settings kısmında herhangi bir bağlantı noktası gözükmüyor. ayrıca usb explorer ı pc ye bağlayınca, yeni donanım bulundu gibi bir şey çıkması gerekiyor mu? şimdiden teşekkürler.
 
USB explorer nedir bilmiyorum, Xbee yi comport (TTL/ UART3.3v) veya USB Comm dönüştürücü ile bağlamanız lazım. Bu durumda arabirim olarak bir port oluşturmuş ve PC(X-CTU) ile zigbee modül arasında iletişim yapmaya hazırsınızdır. Sonrası configurasyon ile alakalı ve bu konuda nette özellikle diginin kendi tutaoriallarinda detay bilgi mevcut. Bu arada eliniz de min 2, tercihen 3 adet aynı versiyon modül olmasını şiddetle tavsiye ederim.
Konfigurasyon için örnek;
Zigbee / XBee Adapter Configuration Tutorial - YouTube

bilgim çerçevesinde yardımcı olmaya çalışırım.
 
yardımcı olduğunuz için teşekkürler. usb explorer https://www.sparkfun.com/products/8687 linkteki ürün. benim elimde 3 adet series-2 pro xbee modül mevcut. sanırım port oluşturma işini becerememişim. verdiğiniz videoyu izledim, aynı şekilde usb bağlantısını sağlayınca "found new hardware" bende çıkmamakta. acaba yapmam gereken farklı birşey mi var?
 
edit: mükerrer mesaj...
 
Aşağıda ki resimde olduğu gibi device manager altında ports adında bir alt menü olması lazım. Bu menü çıkmıyor ise;
xplorer veya pc de sorun var. Driver istemiş ve siz kurmamış olabilirsiniz.
 
merhaba. Ben de bitirme projemde bu tür bilgilere ihtiyaç duyacağım. Sonuçta işi başarabildiniz mi peki ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst