x5 sayaçlar hakkında

muratoz82

Üye
Katılım
21 Şub 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
arkadaşlar x5 sayacıma bağlı suan sadece 93 adet 2x36 etanj bağlı tum motor ve reziztanslar kapalı sadece lambalar çalışır durumda ama sayaç hiç durmadan yazıyor sebebin ne olduğunu anlayamadık:

birde akım trafolarını nasıl ölçeriz
akım trafosundan kaynaklı bi sıkıntı olabilirmi
acil cevaplarınızı bekliyorum,
 
Sn muratoz82 sayaç tabiiki yazacak neticede devrede 93adet 72w güç var yani 6696w gücünüz var. Sayaç endekslerine bakınız 1 saatlik tüketimi endekslerden hesaplayın.Çekilen ana hat akımı kaç amper? Kompanzasyonu kontrol edin,cosfi ne durumda? ölçüm yapmanız gerekiyor.
 
kafamı karıştıran şey başka bir sayaçtaki yük yaklaşık 190 adet 2x36 ama onda digeri kadar artıs yok
ve ne ölçümü yapmam lazım
 
Sayaç endekslerinden saatlik tüketimi, çekilen akımları ölçün, hesapladığınız tüketimi sayaç endeksinden çıkan tüketimle karşılaştırınız. Sistemde (ana hat'ta) kaçak akım rölesi var mı? yok ise pensampermetre ile 3 faz kablosunu pensampermetreye geçirin akabinde nötr akımını ölçün eşit olması lazım fark kadar sistemde kaçak akım vardır.
Kompanzasyon rölesinde cosfi değeri nedir?
 
Son düzenleme:
sistemde triod var ama kurulduğundan beri çalışmamış yanı hep kısa devre gözüküyor cosfi 998-1000 ve 1000-1000 arası gözüküyor
 
sistemde triod var ama kurulduğundan beri çalışmamış yanı hep kısa devre gözüküyor cosfi 998-1000 ve 1000-1000 arası gözüküyor

hatta sistemden tüm topraklama hattını çıkarıyorum genede triod kısa devre gösteriyor ve enerjiyi kesiyor
 
Yazdıklarımı okuyup uygulamanızı tavsiye ediyorum. + Son mesajınızdaki problemle ilgili: Sistemde Nötr-toprak kısadevresi olabilir.Topraklama iletkeni çıplak bakırdır tavada v.b. bir çok yerde toprakla temas halindedir panodan toprak ucunu çıkartmanız neticeyi değiştirmez,toprağa kaçak varsa gerçekleşir. Kaçak olan sistemde toprak ucunu panodan ayırmaya kalkışmak son derece riskli bir harekettir çarpılma ihtimaliniz yüksektir dikkat edin !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst