X5 reaktof değerleri

Kontaktor yapışması değil eğerki yapışık olsaydi roleyi devreden cikardigim gunden bi sonraki gune dek kapasitif yazardi.ama degerler sizinde gordugunuz gibi normal sınırlarda geriye şantiyedeki kapasitif yukler deseniz 3 bilgisayar modemler 10 adet tv olur bunlarin ceza sebebi olacağini sanmiyorum ücüncu şık olarak kondansator dizilimi kalıyor

bilgisaya modem ve tv ler tamamı kapasitif yüklerdir nedeni bu :)

Bunun üstüne kademe düzensizliğine eklerseniz olayın nedeni belli olmuş olur.Olay basit kademe ile çözmeniz yada şönt reaktör eklemeniz lazım sisteme fakat o röle şönt reaktör süremez sabit bağlamanız reaktif yük değişken değilse olabilir fakat iyi bir soğutma ile sürekli sistemde bırakılabilir. Kapasitifi saatlik düşünüp hesaplama yaptığımızda ortalama 1 kvar civarı bir şey çıkıyor 3 adet şönt reaktörü sisteme direk bağlayıp üzerine bir fanla destek yapabilirseniz çözüm olur bence
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
10 gün sonraki deģerler kompanzasyon kapalı reaktif kapasitif sınır değerde % 15 miydi tedaşın sınırı
IMG-20190210-WA0003.jpeg
IMG-20190210-WA0002.jpeg
IMG-20190210-WA0004.jpeg
 
Kapasitif için % 20 degilmi sınır
63 aktif gitmiş 8.4 kapasitif gitmiş 63 un % 20 si 12 .6 ediyor neden cezadaki
 
Son düzenleme:
Kapasitif için % 20 degilmi sınır
63 aktif gitmiş 8.4 kapasitif gitmiş 63 un % 20 si 12 .6 ediyor neden cezadaki

Kapasitif için % 15 dir sınır

pardon yolda aceleyle hesaplayınca yanlış çıkmış doğrusu aşağıda

T 797,692 son T 852,529 fark: 54,837

endüktif: 26,229 son : 28,332 fark : 2,103 %3,83

kapasitif : 1297,695 son :1304.994: 7,299 %13,31 olur (ceza sınırında)
 
Bilgisayarlar için, KGK / UPS yokmu. ianbtıyede yük olmasada bunlar devamlı devrededir. Belkide hepsi aynı faz üzerne baglanmıştır. Röle rekatif yuk hissedip, kondansatör devreye alsada, üç faza kapasitif basacak ve sayac yazacak, Öncelikle bunu takip edin.
Kullanılmadıgı zaman UPS leri devreden cıkarmayı deneyin.
 
Bende de aynı durum vardı. Eğer dediklerimi yaparsanız bu durumdan kurtulursunuz. Daha önce benimde çalışdığım yerde sizinkine benzer bir durum olmuştu. İndüktif çok az çekildiği için röleniz devreye bağlı olan en düşük değerdeki kondansatörü sürekli devrede bırakıyor.
Ben şunları yaparak çok küçük indüktif değerden kurutldum ve hep 0 oldu.
-Küçük değerli indüktif olan yerlerde ihtiyacımız olan şey şönt reaktördür. Fakat şönt reaktöründe kademeli devreye girmesi lazım.
- Öncelikle ben entes rölelerini pek tavsiye etmiyorum çünkü özellikle eski tiplerde kompanzasyonsa ne olup bitiyor göremiyorsunuz.
- Ben Varkon 15 TCR rölesini tavsiye ederim. Bu röleler geçmiş bilgiside tutar bir gün önce neler olduğunu görürsünüz. Ayrıca bu röle sizinle konuşur. Hangi kademeye ne lazım onu size direk söyler.
- Sadece bu röle ile işi çözemezsiniz. Bu rölenin yanında en düşük örneğin 1.5 Kvar bir şönt reaktör alacaksınız. Şönt reaktörü kademeli devreye sokmak için şönt reaktör modülü var. Bunuda sisteminize monte ettiniz mi artık bir daha oraya uğramanıza bile gerek yok.
- Röleye akım trafo değerlerini tam girin.
Ben röleyi kullandım. Bu sistemi kurmadan sizinkinin aynısı bir sorun vardı. Sürekli kapasitifden ceza yiyordum. Ama yukarıdaki sistemi kurunca 3-4 ay rölenin yanına gitmedim. Yanına gittiğimde değerler gayet mükemmeldi. Oranları o kadar güzel ayarlamış ki endüktif %0 / kapasitif %0 gibi değerler vardı. Şimdiden kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Hepiniz sağolun saygideğer meslektaşlarım belki bazıları bir cevabın önemini algılayamacak kadar pişmemiştir ama bende senelerdir bu işin içinde olduğum için verilen cevapların ne kadar senelerin birikimi olduğunun tarkındayım şimdilik sayın emodiyatörun onerdiği pratiği uygulamak istiyorum netice olarak en az masraflı olan ama şantiye tam faaliyete geçince dediğiniz gibi röleyi degistirmek en mantiklisi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst