x y z kordinatları ?

Bu makineyi yapmakla aşağıdaki mesajdaki makineyi yapmak arasındaki fark sadece azimdir.
Bilgi eksikliği değil , meslek sırrı değil , sonuç itibarı ile ikiside step motor kullanır ve sürücüleri aynıdır !


Backlash i ne kadardır acep ?

 
Tekrar Hürmetler sunarız
Sayın MehmetKöse daha önceki mesajlarda; Sayın EmreAktaş ile internet iletişiminin zayıflığından bahsettik, ve belirli sabitliklerin korunmasını münezzeh tutup, diğer iletişimlerin zaten anlaşılmasına uygun olmadığından bu durumu da düşünmemiz gerektiğini ele almıştık.
Sayın EmreAktaş daha yazmadı ama; yazılım konusunda strateji ve zeka yollarının çözülmesi için evvela konu belirlenmesi sonra da zekaya uygun olarak tartışma meyli oluşturulması isteğini; bir nevi kendi lütufkar sözlerinden çıkarmıştık. Bu konular çok elzemdir.

Sayın KazımUgur, yazdıklarınızı okuduk. Videoları da izlemek gerekir ama gerekli bilimsel bilgilerden hiç bahsetmemişsiniz. 10000 de 1 hassasiyetin ne demek olduğu ele alındığında siz hatalarınızı daha kolay anlayabilirsiniz. Daha önceki sözlerinizi de ifade ettiğimiz gibi bu kısımlar da ele alınabilir.Olayın içeriğinde çok fazla etmen olduğundan bunlar ele alınmadan ciddiyetin anlaşılması çok zor olur. Mesela daha yağ filmi kalınlığının basınç, yağ viskositesi, sıcaklık gibi değerlerle hesaplamadığımız gibi ;adezyon kohezyon gibi etkilerin dahi işin içeriğine girdiği bu elzem hassasiyette sadece bir kısmın hesabı bile belki birkaç üreticinin vb Arge sini yapıp da soranlara kata söylemek istemediği bilgilerdir. Bunları bilmeyen arkadaşlarımızın öğrenmeye engeli yok, ama bilinmesi gereken çok fazla yığımın bilinme zorluğundan ötürü önemsememesi veya biliyor şeklinde davranması, öğrenmeye kapamasına sebep olsa gerek..

Sözümün sadece bir kısmını alıntı yapmışsınız. Bir sınır koymak için meblağ yazdım. Sizin o fiyata yazdıklarınız genelde çift aynalı ve dik işleme ve torna kombinasyonlu veya çoklu eksenlileri olmalı, bahsettiğim sadece dik işleme merkezleri ile hassasiyetleri muhtemelen eşdeğerdir. Belki de siz de dik işlem merkezinden bahsettiniz o zaman ifade ettiğim aynı şey. Yalnız sadece cetvellerini 100Bin TL olduğunu kimden duydunuz bilmiyorum ama sizinle tanışmamış olsa gerek... Gijonla ve step motorla 10000 de 1 hassasiyetten bahsediyordunuz yoksa onların sınırı devamlı olarak 1000 de 1 e yaklaşma hali olsa gerek. O da belki devamlı bakımlar ile bir müddet sağlanabilir belki de..
Bu gijon onda bir hassasiyete daha sahip olmazken sizin sistemde nasıl 100 de 1 e ulaşsın? Kaldı ki 10000 lerden bahsedlliyordu. 10 da 1 hassasiyette olamaması bir defa sistemi kalanının mükemmel olması durumunda kendisinin baştan 10 da 1 hata yaptığı anlamına gelir. Yüzey bozukluğu ise zaten her iş için hazırda bekleyen bir bozulmadır.
Ay dünya arası ölçüm tekniğini incelerseniz yöntemin çok farklı olduğunu, diğer elektron tarama aletlerinin de sizin lehinizde olmadığını görürsünüz. Hassasiyet sistematiği birbiri ile her zaman aynı ifadeyi vermez. Kimi zaman yığılgan olur ama kimi zaman çözünürlük belirlemesi ile anlaşılır. O kısım aletlerde dahi ölçüm yapmak için gereken çok hassas ekipmanlar vardır. Mesela aynı hassasiyetlerden bahsetmeye çalıştığınız dik işleme merkezinin çakısıyla elektron mikroskobunun çalıştığını düşünmezsiniz umarım? Bu aletlerin çalışması için dahi ekipmanlar bir defa belirli özelliklerde olmalı. Bu çok farklı. 10000 de bir hassasiyetli bir dik işlem ve daha hassasları yapılsa kuvvetle muhtemeldir ki diğerleri gibi çalışmayarak çok farklı fiyatlarda olacaktır. Ve bunu araştırırsanız birçok sistem mekaniğinde zaten imkansız olduğunu, belirli geometri ve mekanik bileşimin olması gerektiğini anlarsınız.
Tüm arkadaşlarımızdan zeka yollu tartışmalar için fikir bekler;

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/mekanik-zeka.66576/
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/türk-enteljansiyası.66851/

konularına bekler veya kendi açtıkları konuları gerek başlıkları ile gerek davetleri ile belli etmelerini rica ederim. Belki bu tip konuların özel olarak değişik başlıklar altında açılmasının ardından forumda toplu olarak üye arkadaşlarımıza davetler gönderilerek önemine ithafen katkı beklenir.
Başarılar dileriz.
 
Sayın Kazımugur Niyetimizi olmayan haliyle yorumlamışsınız.
Yazdığımız yazılar ne kadar eski konularda yanlış ifadelerinizi açıklasa da yine de size daha önce yanıtlar sunmuştum, yine de sunmamamız için engel yok.
Gijonu zaten uygun gördüğümüz işlerde arkadaşlara bizzat tarif ediyor ve de delrin, plastik malzemelerle gerek ısıl, gerek işleme ile somununu anlatmaya çalışıyoruz.
Bu konuların ne içerikle anlatıldığı ele alınırsa konu çok daha merkezinde anlaşılmış olur.
Bu arada bahsettiğimiz zeka sistematiği kurulumları için tüm arkadaşlardan katılım veya öncülük beklemekteyiz.
Başarılar dileriz...
 
Forumda ilk delrinden somun yapan biri olarak yaşasın garibanlık diyorum,bazı durumlar vardır ki Amerikayı yeniden keşfedersiniz 5000 çikolata yemiş kadar mutlu olursunuz,ben garibanlıktan değil yapılabiletisinin olabilitesi için yaptım:)garibanın siensiyle zaten işi olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst