Woodcam - Fanuc Transfer Sorunu (010 End of Record)

Hocam bilgim kadarı ile cevaplıyorum

Kalınlıktan ziyade ahşabın boyları önemli. Vakum fincanları 12x15cm ebatlarında. 1 parçanın altına 4 tane fincan koyabiliyorsanız çok güzel işlem yapabilirsiniz. Kapı ebadında veya daha büyük ebatlarda rahat rahat vakum koyabileceğiniz için kesinlikle ve kesinlikle tutar.

Bendeki vakum motoru 90m3 işimizi görüyor ses seviyesi için detay bilmiyorum ama becker marka sitelerinden bulabiliriz. İnsan dışı ses çıkarıyor belirteyim.

Fitilli kanalında tutacağını düşünüyorum. Kesinlikle kaliteli bir fitil öneriyorum. Çünkü bendeki fitillilerde sorun yaşadık. Bu cihazın tek sorunu küçük parça işleme problemi 12cm x 40cm çekmece kasalarımızı işleyemiyoruz onun yerine 12 x 80.5cm işleyip tekrar ebatlamada 2 ye bölüyoruz.

Elimizde 5cm'lik, 8 cm'lik fincanlarda var ancak parçayı maalesef tutamıyor.
 
"Elimizde 5cm'lik, 8 cm'lik fincanlarda var ancak parçayı maalesef tutamıyor." derken bu kadar alandaki vakum yeterli mi olmuyor. Yoksa parçanız diğer fincana ulaşamadığı için ince uzun vs öyle bir sıkıntı mı var?
 
İnanın tam sorun nedir belirleyemedim.

5cm'lik olan fincandan ince uzun bir parça altına 4 tane koyuyoruz. Vakum ölçümü 600+üzerinde değer veriyor. (500 üzeri gayet yeterli) ama freze veya delik grubu bile işlem yapsa parça kayıyor ve hatta düşebiliyor.

90m3 vakumla biesse yarım ve çeyrek vakumları bu parçayı işleyebiliyor. Vakum yetersiz desem orada da tutmaması lazım. Fincan sıkıntılı düşüncesindeyim ama sonuçta hava kaçmadığı sürece parçayı tutması lazım. (Fincanları sıfır aldım)

Siz tam olarak ne işlem yapacaksınız? ölçüleriniz nedir
 
Aşağıdaki ürün mesela bir tanesi.
Ölçüler (En X Boy X Yükseklik): 6,6 X 12,5 X 2 cm

Bu parçayı işlerken ben kütüğümü 7,2 X 13 x 2,3 cm olarak veriyorum. Çevresi ve üstünden işiyorum.
Dolayısıyla bu ürünümden hatırı sayılır sipariş geldiğinde hızlıca ve fire vermeden üretebilmem lazım ki kar yapabileyim. Şu an bu modeli üretirken alttan 7 mm fazlalık bırakıp fire veriyorum. Ve ters çevirip tekrar 7mm tarıyorum. Bu hem zaman hem de ahşap firesi demek. Hem de elektrik demek.

Eğer bu ürün vakum ile üretebilirsem ahşaptan fire vermeyeceğim. Alttan tarama zamanım olmayacak. Gayet hızlı ve karlı olacak. Lakin bu sadece bir modelim. Bunun farklı bir modeli daha var. O ise kare ölçülerde.. Dolayısıyla vakumun ona göre olması da gerekli.

4uzbx0.jpg

a5aqoj.jpg


Modelim 6,6 X 12,5 X 2 cm olduğuna göre vakum pod'um 5,6 x 11,5 cm yani köşelerden 0,5cm içeride olacak şekilde bir vakum pod'um olsa tutar mı?

Vakum fincanım ise o rubber olanlardan olmayacak. Çünkü ölçüm çok küçük ve değişken. Yani delrin vakum podum olacak. Ve ben delrini işimin gerektirdiği alan kadar tıraşlayıp hemen fitil içn kanal açıp kullanacak şekle getirecek.

Atıyorum 5x5cm kare lik bir fincan yapmış olacağım. Üzerine de izgaralar açacağım. Fitili döşeyeceğim. Üstüne 6x6cm'lük kütüğümü hemen bağlayıp kenarlardan işlemeye başlayacağım.
 
Hocam şimdi okuyabildim.

Ben podlar ile tutmayacağı kanısındayım. hatta %100 eminim bile diyebilirim.
Bence size 2 x 250m3 vakum pompalı düz tabla cnc gerekiyor. Hatta 9 bölgeli olup sadece vakumlayacağınız kısımları açık kapatabileceğiniz bir tabla olursa hiç bir kayma ve fire sorunu yaşamadan bu modeli çıkartabilirsiniz.
 
@ancestorblood O zaman vakum pod değilde vakum pedin aynı yerinde o lastik fincan yeri ölçüsünde kanallı fitilli düz tabla gibi olsa tutar mı? Fincanın boyu kadar ama lastik değil direk o kompakt tablaların fitillesinden...
 
ben bir makineyi aldığım yere sorayım daha önce denediği bir tanıdık var mı diye? kesin bilgi vereyim
 
hacı abi bu makinede küçük parça işlemek mümkün değil yeminle param olsa değiştirirm bu cihazı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst