wireles ağı ve güvenlik sistemi

ademcelik

Profesyonel Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,334
Puanları
656
Yaş
41
arkadaşlar selamlar...

formu detaylı inceleme fırsatım olmadığı için yeni konu aşmakta yarar gördüm daha önce benzer konu açılmışsa affola.

şimdi 12 bilgisayarlı internet ağı kurmayı düşünüyorum. ve aynı odada güvenlik sistemleri yapmayı düşünüyorum wireless ile güvenlik sistemine ait bilgisayarlar için cat 5 kablosu monte etmek istiyorum bilgisayarların kurulacağı oda ile kontrol odası arası mesafe 120 metre kontrol odasında tüm alcak akım hatları toplanmakta ve güvenlik sistemi kontrol odasında bilgisayar tarafından görüntülenecek veri transferi cat5 kablo için bu mesafeye dayanırmı ? wireless ile güvenlik kameraları aynı cat5 kablo ile beslenmesi bir sorun teşkil edermi? wireless ile güvenlik bilgisayarların yaydığı sinyaller karışması gibi bir durum söz konusu olurmu? şimdi sorularım bu kadar cevaplarınız için teşekür ederim.
 
CAT5 KABLO İLE 400 METREYE KADAR RENKLİ 600 METREYE KADAR SİYAHBEYAZ GÖRÜNTÜ TRANSFERİ YAPABİLİRSİNİZ
 
anladıgım kadarıyla wireless olarak kamera görüntüsü aktarmayı düşünüyorsunuz.
eger dogruysa kac adet kameradan bahsediyorsunuz. kamera adeti önemli,bir de basit de olsa çizimle anlatırsan daha net yanıt alırsınız.sinyal karışmasından neyi kastediyorsunuz anlayamadım.
 
basit olarak çizimle anlatırsan yardımcı olabilirim ...
 
bilgisayarları ve kameraları (kameraların IP olduğunu varsayarsak) 1gigabit veya 100Mbit hızlarında uygun cihazlarla haberleştirebilirsin. gigabit haberleşme için cat6 ftp kablo tercih edersen daha uygun olur. söylediğin mesafeler cat kablolar için problem oluşturmaz. bütün kameraları ve bilgisayarları bir merkezden takip edilecek şeklinde anladım. ve iletişimin wireless olarak tasarlandığnı anladım. wireless in sana vereceği 54 mbitlik bir bant genişliğinin yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum. tabi projedeki data trafiğinin yoğunluğu hakkında bilgi olmadığı için benim fikrim sadece normal şartlar altındaki tasarlanan projeler için gecerlidir.
 
şekil olmadığından benimde anladığım ilk etapta farklı oldu... wirelies verisini bir merkezde toparlayıp. cat 5 kablo ile bir merkeze alacağınız şeklinde anladım. çok dandik veya çok yoğun kullanılan bir HUB(switch) kullanılmıyorsa cat5 bütün veriyi sorunsuz taşıyacaktır....tabi benim anladığım gibi ise...

saygılarımla...
 
günaydın arkadaşlar. zamanında cevap alamadığım için kontrol odası ile AP terminal arası cat 6 kablo kuruldu. kamera sayısı azaltıldı 3 kamera kurulu olacak.aşağıdaki linkte mimari detayları gönderiyorum. AP terminal olarak DLINK DWL-3200AP Wireless 108Mbps cihazını düşünüyorum https://www.wifianten.com/www/detay.asp?id=36

kamera olarak CNET CIC-901W kablosuz kamera düşünüyorum uygun olurmu https://www.wifianten.com/www/detay.asp?id=138
 

Ekli dosyalar

  • ab1.rar
    160.9 KB · Görüntüleme: 49
ekteki dosyayı göremediğim için kameralar ile AP arasındaki mesafe çok önemli olduğundan net bir şey söylemek imkansız. ayrıca kameranın hangi wireless protokolünü kullandığı hakkındada bilgi yok. DLINK 802.11g: için 108 Mbit bant genişliğini söylemesine rağmen 802.11b:için 11 Mbit olduğunu söylemektedir. ayrıca kameralarla AP arasındaki mesafe ve ortamda transpara eden unsurların bulunup bulunmamasıda bant genişliği verimini direkt etkilemektedir. kamera ise standart üst düzey görüntü kalitesi olmayan wlan için tasarlanmış bir ürün.
 
Selam,

AP konusunda 108 Mbit olması belki şu şekilde olabilir, kullanılan mevcut band genişliği iki katına çıkartılarak 54+54 şeklinde hızlandırma yapılabilir, mümkündür.. Ancak karşı noktadaki wireless client kameraların bu formu desteklemesi gerekir ki desteklediğini düşünmüyorum, dolayısıyla Linkin 54 Mbit/s çalışacaktır. Her kamera için 5 Mbit/s düşünür isek 5 kamerayı direk wireless üzerinden gerçek zamanlı olarak merkezden izlersin.

Bahsi geçen proje de wireless antenlerin önünü kesecek birşey yok ise rahatlıkla çalışacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst