WinTr Scada

WinTr Scada Programı Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşınız.

  • Çok Güzel

    Oy: 5 23.8%
  • Güzel

    Oy: 10 47.6%
  • İdare eder

    Oy: 4 19.0%
  • Kötü

    Oy: 2 9.5%

  • Kullanılan toplam oy
    21
  • Anket kapatılmış .

fultek_salih

Fultek Temsilcisi
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
315
Puanları
6
Yaş
52
Uzun çalışmalar sonunda, Ladder Türk'ü geciktirmek pahasına ortaya çıkardığımız Scada'yı Türk sanayisinin hizmetine sunmaktan dolayı gururluyuz. Ladder Türk'ü bekleyenlerden biraz daha sabır rica ediyorum. WinTr'nin help sayfaları ve ilave iletişim protokollerini tamamlamak ilk hedefim. Daha sonra Ladder Türk'e kaldığımız yerden devam edeceğiz. Umarım Scada programımızı beğenirsiniz. Aktif olarak SQL kullanan programımız, SQL üzerinden diğer programlar ve internet üzerinden veri iletişimi yapabilmektedir.

Wintr Scada External Tag sayısına göre farklı boyutlarda satılmaktadır. Diğer özellikler standarttır. External Tag’ler Şimdilik Modbus Rtu ve SQL Server 2005 Tag’leridir. Internal Tag’lerde bir kısıtlama yoktur. Tag’lerin historical olmasındada bir kısıtlama yoktur. Development ve Runtime olarak iki farklı ürün satın almanıza gerek yok. Her ikiside tek paket içerisinde satılmaktadır. WinTr yazılımı Symbol Factory, Dundas Gauge ve Dundas Chart programlarınıda sizlerin hizmetine sunmaktadır. Bu programlar sadece WinTr içerisinden kullanabilirsiniz. Bu nesnelerin kendilerine ait sihirbazları vardır. Gerekli görsel işlemler bu sihirbazlar ile yapılmaktadır. Tüm bu işlemler WinTr içerisinden yapılmaktadır. Ancak Dundas Chart sihirbazı nesnenin tüm özelliklerini kontrol etmeye yeterli değildir, zira chart’ın çok fazla özelliği mevcuttur. Www.dundas.com adresinden ücretsiz Chart Builder programını indirip Chart’ı bu program ile dizayn edip, WinTr içerisinden Import ve export yapabilirsiniz. Kullandığımız Chart versiyonu Professional’dir. Chart builder ile yapacağınız dizaynlarda desteklenmeyen fonksiyonlar oluşturursanız WinTr bu dosyayı kabul etmeyecektir. SQL Server 2005 4 GB ile sınırlıdır.

www.fultek.com.tr
www.fultek.com.tr/index_dosyalar/wintr.htm
 

Ekli dosyalar

  • wintr_1k.jpg
    wintr_1k.jpg
    14.1 KB · Görüntüleme: 625
  • wintr_2k.jpg
    wintr_2k.jpg
    15.6 KB · Görüntüleme: 423
  • wintr_3k.jpg
    wintr_3k.jpg
    11.9 KB · Görüntüleme: 249
  • wintr_4k.jpg
    wintr_4k.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 606
  • wintr_5k.jpg
    wintr_5k.jpg
    14.5 KB · Görüntüleme: 335
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
WinTr Help sayfaları hazırlandı. Yeni versiyonu sitemizden indirebilirsiniz.
 
WinTr opc client modülü bir hafta içinde ekleniyor. Böylece tüm plc'ler ile opc server aracılığı ile haberleşme imkanına kavuşacak.
 
merakla bekliyoruz salih bey
 
WinTr Scada ver. 1.1.0 çıktı!

Eklenen fonksiyonlar
- Opc Clint modülü ile aynı anda 10 farklı Opc server'dan bilgi transferi yapabilirsiniz. Üstelik bu Server'lar WinTr'nin çalıştığı bilgisayarda olmayabilir. Opc server ile yüzlerce farklı Plc ve cihaz ile haberleşme sağlayabilirsiniz.
- Touch Screen panel kullanıcıları için Numeric ve Text olarak iki farklı tipte otomatik olarak açılan On-Screen Keyboard eklendi.

WinTr Scada'nın desteklediği nesneler:
- Opc Client. The OPC Foundation - Dedicated to Interoperability in Automation
- SymbolFactory. Symbol Factory 2.0
- Cutaway control. Symbol Factory.NET-Cutaway Control Component Details
- Dundas Chart. .NET Chart, ASP.NET Chart, Windows Forms Chart, Reporting Services Chart, Sharepoint Chart, net chart, OLAP
- Dundas Gauge. KPI, KPI's, Scorecards, Digital Dashboards, .NET Gauge, Reporting Services Gauge
- SQL Server 2005. Microsoft SQL SERVER
- AlarmView. Fultek Kontrol Sistemleri
- RecipeView. Fultek Kontrol Sistemleri
- Modbus Rtu. Fultek Kontrol Sistemleri

WinTr scada internet veya intranet örnek projesi eklendi.

WinTr Scada Software

Fultek Kontrol Sistemleri
 

Ekli dosyalar

  • wintrnet.JPG
    wintrnet.JPG
    49.7 KB · Görüntüleme: 303
Vakit buldukça sizleri bilgilendirmeye çalışıyorum. Bu amaçla WinTr ile yapacağınız otomasyon projesini lokal bilgisayardan firmanızdaki diğer bilgisayarlara veya internet ortamına nasıl aktaracağınızı anlatmaya çalışıcam.
WinTr opc veya modbus ile plc'lerinizle haberleşip gerekli dataları alıp verir. Geçmiş verilerinin saklanmasını istediğiniz değişkenleride Sql'e kaydeder. Diğer kullanıcılar bu verilere diğer WinTr istasyonlarından erişebilecekleri gibi Internet Explorer veya diğer browser'lar ilede erişebilirler. Diğer WinTr istasyonları için programı satın almanız gerekirken browser ile haberleşmede her hangi bir program satın almayacaksınız. Gerekli olan sadece wintr database'ini kullanabilecek bir web sitesi yapmanızdır. Bu işlemi son derece kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili örnek WinTr ve Web projesini internet sayfamızdan indirebilirsiniz.
Çalışma mantığı son derece basittir. Web siteniz içerisindeki timer ile belirli aralıklarda veya kullanıcıların talepleri ile Sql server içerisindeki WinTr projenize bağlanmış olan Database verilerine erişip okuyup yazmasından ibarettir. SQL tagları ile Plc ve diğer cihazlardan toplanan veriler Vb.Sicript ile birbirine bağlanmalıdır. Bu script'i 1024 tag ve üstünü satın alan'lar Network saykıl script olarak kullanabilir. Daha az sayıda Tag bulunan sistemlerde Screen Refresh scripti olarak kullanabilirler.
Böylece WinTr ile yapacağınız scada uygulamalarını paylaşacağınız kullanıcı sayısında tüm sınırlamalar ortadan kalkacaktır. Dilerseniz bu bilgileri internet üzerinden tüm dünya ile'de ğaylaşabilirsiniz.
 
Henüz forum'a yazı yazan olmadı fakat firma mail'imizden bize ulaşanlar bir konuyu yanlış anlamışlar. WinTr'nin desteklediği Opc haricindeki tüm modülleri biz WinTr ile birlikte dağıtıyoruz. Her hangi bir kısıtlama yok. Bu modülleri WinTr içerisinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca satın almanıza gerek yok.
Gelen mail'lerden bunları satın aldığınızda kullanabilirsiniz gibi bir yanlış anlaşılma olduğunu farkettik ve açıklamak istedim.
Symbol factory WinTr demo versiyonunda sadece ilk sembol kullanılabilir. WinTr'yi satın aldığınızda onunda tüm sembolleri kullanıma açılacaktır. Demo'nun bir diğer kısıtlamasıda runtime süresinin 30 dakika olmasıdır. Başka kısıtlama bulunmamaktadır.
 
Tek tık ile 256 adet fonksiyonu sırayla çalıştırma fonksiyonu eklendi. Ayrıca tespit edilen bazı program hataları düzeltildi.
 

Ekli dosyalar

  • FonksiyonP.jpg
    FonksiyonP.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 289
Programda tespit ettiğimiz bazı hatalar giderildi.
İnternet sitemiz yenilendi.
 
Bring to front ve send to back hatası düzeltildi.
Tag Seçim işlemleri iyileştirildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst