WinTr Scada

WinTr Scada Programı Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşınız.

  • Çok Güzel

    Oy: 5 23.8%
  • Güzel

    Oy: 10 47.6%
  • İdare eder

    Oy: 4 19.0%
  • Kötü

    Oy: 2 9.5%

  • Kullanılan toplam oy
    21
  • Anket kapatılmış .
Artık WinTr ile Visual basic script'in yanında C Sharp Script'de yazabiliyorsunuz.
WinTr Script sistemi diğer scadalardan bir adım daha ilerdedir. Başlıca sebebi WinTr script'i kaydederken dinamik olarak ActiveX oluşturur ve kaydeder. Böylece Runtime'de bu ActiveX'in çok daha hızlı çalışması sağlanır.

Bir tüyo daha; Dilerseniz WinTr içersinde script hazırlamak yerine diğer programlama araçları ile ActiveX yapabilirsiniz. Yapacağınız ActiveX ile aynı isimli öylesine bir script hazırlayın, daha sonra yaptığınız Dll uzantılı ActiveX WinTr projenizin bulunduğu klasöre kopyalayın. Runtime bu Dll dosyasını çalıştıracaktır. Bu işlem sırasında unutmamanız gereken bir şey Public olarak kullanılan tüm değikenler ve tipleri WinTr tag listesi ile aynı olmalıdır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Script Writer Undo-Redo fonksiyonu eklendi.
İngilizce help sayfaları eklendi.
Bazı program hataları giderildi.
 
Bit in Tag Fonksiyonu eklendi.
Bu fonksiyon ile integer olarak tanımlı tag'ların bitlerini Scada içerisinde kullanabilirsiniz.
 
WinTr Bölümüne nedense sadece ben yazıyorum. Diğer taraftan program yeteri kadar indiriliyor. İlgi var ama soru neden yok? Her kez sorunsuzca kullanabiliyor, Gayet basit bir kullanımı var, Diyecekseniz çok sevinirim.

Oysa Kurulumu düzgün olmayan veya temel güncellemelerin yapılmadığı XP makinelere SQL server kurulamıyor, Dolayısıyla WinTr'de çalışmayacaktır. Bekledim bunu birisi sorar diye ama kimse sormadı.

Neyse biz çalışmaya devam ediyoruz. Sıradaki aşama S7 Mpi Driver. Opc Server'lar ateş pahası, el yakıyor. Programı biraz daha cazip hale getirmek için Mpi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah 15 güne kadar bitirip kullanımıza sunarız.

Hemen akabinde S7 Mpi ActiveX de piyasaya çıkacak.
 
üstat taktir edersinki çoğunluk programı indirip adan zye deneyip öyle kullanıyo program daha sahaya fazla inmediğinden soru gelmez birde scada kullanan bir otomasyoncunun pc bilgisi belli bir seviyenin üstündedir onun için sadece bu sorunu çoğunluk kendisi aşar endüstriyel yazılım ve cihazlarınız yabancı firmalara bakarsak yerli üretime geçmek için çok bile geç kaldık hiç kullanma inceleme fırsatı bulamasamda çalışmalarınızı kullanıcı olarak taktir ediyorum
 
Salih Hocam,
S/-200'le haberleştirebiliyor muyuz? Bende Avcılar'dayım , bir ara uğrasam uygulama yapmanız mümkün mü ? Hem bu program hakkında bilgi sahibi olurum.
 
S7-200'le haberleştirebilirsiniz. Ancak Opc Server almanız gerekiyor. Biraz araştırma yaptım En uygun fiyatlı Opc server Inat galiba. Ama oda 300-400 Eur civarında.
Bir diğer yol ise s7-200 ile modbus üzerinden haberleşme bunun için S7-200'ün örnekleri var ama bu kodu siz plc içerisinde yazmanız gerekli.

Ziyaretinizi bir - iki hafta erteleyin lütfen. Şu anda kampa girdim. Kampın adı s7-300/400 Mpi protocol deşifre edilmesi. Bir haftadır evden çıkmıyor ve 16 saat çalışıyorum. Kısmet olursa önümüzdeki hafta Mpi'ın işi tamam ondan sonraki hafta görüşebiliriz.
 
Tebrik ederim.
Ülkemizde endüstriyel otomasyon alanında yazılım üretimi konusunda büyük bir açık var. Çalışmalarınızın uzun ömürlü olmasını dilerim.
 
Oh sonunda bitti. Çok uğraştık ama bitti. Kullanımınıza hazır. Hemde öyle güzel oldu ki bir bilseniz. Tek Scada bir çok farklı plc'ye farklı Mpi adapterler üzerinden bağlanabiliyor. Hem de sırayla değil eş zamanlı olarak plc'leri tarıyor. Peki bu neden önemli 1-Plc'leri tek network'e toplamanıza gerek yok 2-her plc'den yaklaşık saniyede 2500 byte bilgi çekebilirsiniz. Ayrıca grup fonksiyonu ekledik böylece kimi değerleri hızlı kimisini yavaş okuyabilirsiniz. Biz her şeyi abartıyoruz, grup sayısını da 128 yaptık.
Artık 700 usd dolayında verip Opc(Onun Parasını Carcuredelim) almanıza gerek yok. 100 Usd farkla WinTr'ye ekliyorsunuz. 1024 Tag ve üstünde hiç bir bedel ödemiyorsunuz. Maalesef ücretsiz olarak ekleyemedik.
 

Ekli dosyalar

  • S7Mpi.jpg
    S7Mpi.jpg
    19.2 KB · Görüntüleme: 96
Bu versiyonda Modbus sistemi tamamen değiştirildi. Yeni versiyon modbus'da her şey daha hızlı, daha kolay ve daha fonksiyonel. Grup özelliği sayesinde kimi veriler hızlı okunurken kimisi yavaş okunabiliyor. Ayrıca Sql server kayıt periyodunu ayarlanabiliyor. Yavaş dataların gereksiz yere fazla kaydedilmesi önlenmiş oldu. Çalışmaya devam ediyoruz sürekli geliştirdiğimiz WinTr Scada programı sıradaki eklenti S7-200 PPI protokolü. Bir aksilik olmaz ise Nisan sonunda onuda ekleyeceğiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,618
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst