WinTR scada döküman , eğitim

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , winTR Scada ile ilk program nasıl oluşrurulur ne nedir ne değildir plc markalarıyla haberleşmeleri nasıl yapılır bu gibi konuları anlatan PDF formatında Türkçe (Türk scadası sonuçta) kullanıcı manüeli varmı acaba ben baktım biraz bulamadım. Bu scadayı öğreten eğitim videoları varmı? Wincc siemens , Vijeo citect schneider electric , winlog sielco sistemi , bu scadaları kullanmayı öğrendim proje yapabiliyorum. Ama bunlar yabancı scadalar buna karşılık biraz üstüne düşünce öğrenebiliyorsun user manualleri gerek Türkçe gerek ingilizce olsun ayrıntılı , eğitim videoları var. Sonuçta bizim gibi otomasyon elektronik işi ile uğraşan arkadaşlar öğrendikleri ve bildikleri yazılımlarla projelerini yapacaklar. Buda yabancı markaların scada programlarını alacaklar anlamına gelir. Burada winTR yi geliştirenlerde seviyelerini yabancı scadalar kadar iyi seviyelere çıkarmak zorundalar. Eğer WinTR için böyle bir döküman ve eğitim videoları yoksa yetkililerden bu konu üzerinde çalışmalarını ve kendi ülkemizin scadalarını bizim kullanmamızı sağlamalarını rica ediyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Scada Home Page

site adresi. direk arayıp görüşebilirsiniz.

hayırlı çalışmalar diliyorum...
 
"Macix" Bilgi Paylaşımın için Teşekkür Ederim...!
 
Merhaba Arkadaşlar ben WinTr SQL Server yüklerken aşağıdaki hatayı alıyorum.
Yardımcı Olursanız Sevinirmmm....!

" The SQL SERVER System Confiiguration Checker cannot be executed due to WMI Configuration on the machine SCADA ERROR:2147749907(0x80041013)."
 
WinTr scada için eğitim videoları ile birlikte titizlikle hazırlanmış yardım sayfalarımızda var. Video linklerini arkadaşlar paylaşmış. Helplerine de bir göz atın.

Maalesef SQL server kurulumu her zaman kolay olmayabiliyor. WinTr içersinde gelen SQL server bilgisayarına düzgün olarak kurulamıyorsa. Microsoft'dan da indirseniz de düzgün kurulmayacaktır. SQL Server windows registirilerinde bir hata bulursa kurulamıyor. Pratik yolu bilgisayarı formatlamak ve yeni kurulum yapmak. Diğer bir yol da Sql serverın yeni sürümlerini kurmak olabilir. WinTr scada tüm SQL server sürümleri ile birlikte çalışabilir. Eğer Microsoft sitesinden indirilen SQL Server kurulacaksa dikkat etmeniz gereken tek şey kurulum esnasında "WinTr" instance ismi ve user "sa" password "12341234" olmasıdır. Bu şekilde SQL Serverın hangi sürümünü kurarsanız kurun çalışır.
 
fultek_salih
  • Bilgilendirdiğiniz İçin Teşekkür Ederim
  • Herkese İyi Çalışmalar...!
user-offline.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst