WinnCC picture in picture

valmet

Üye
Katılım
19 Nis 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar merhaba :
WinCC 6.0'da aktif ekran uzerinde bir butonla daha kucuk bir ekran acmak ve daha sonra kucuk ekran uzerindeki bir butonla tekrar aktif ekrana donmek istiyorum.Yardimci olursaniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bunu yapabilmen için öncelikle iki adet grafik ekranını ayrı ayrı kaydetmelisin...wincc ekranında Graphic designer ın üzerine sağ tıklayarak newpicture seceneginden garfik ekranını kaydet.. bu işlemi iki defa yap..
birinci resmi deneme1.pdl diye kaydet ikinci resmi de deneme2.pdl diye kaydet.....
deneme1.pdl isminin üzerine çift tıklayarak grafik ekranını aç
Sağ tarafta windows objects menusunden ekrana bir buton al... buton üzerinde sağtıklayıp button configiration bölümünde text yazan yere deneme2 yaz..change picture on mause click kısmından deneme2.pdl yi seç...oke de .. aynı işlemleri deneme2 pdl üzerinde de yap bu sefer butonun üzerinde deneme1 yaz change picture on mause click kısmından da deneme1.pdl yi seç programı aktif ettinginde bir ekrandan diğer ekrana yapptığın tuşlar yardımıyla geçebilirsin kolay gelsinn....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst