Windows XP ve Vista'ya şok!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Eğer halen Windows XP ya da Vista kullanıyorsanız, Microsoft'tan gelen bu haber sizi üzecek!

Sekiz Temmuz'da başlayan ve 12 Temmuz'a kadar devam edecek olan Worldwide Partner Conference (WPC), tüm hızıyla devam ediyor. Microsoft ve diğer birçok kuruluşun yer aldığı konferansın göz bebeği tabii ki Microsoft ve gelecek planları...

Şu ana kadar konuşulan envai çeşit farklı konu arasından Office dikkatleri fazlasıyla üzerine çekti. Firma yetkililerinin yaptıkları istatistik çalışmalara göre Office, tüm dünyadan bir milyardan fazla masaüstü bilgisayara kurulu durumda. Böyle bir rakam da Microsoft'un bu kulvarda rakipsiz olduğunun net bir göstergesi.

Office genel hatlarıyla bakıldığı zaman zaten kendisini çeviren bir sistem. Nitekim konferansta üzerinde fazlasıyla durulan Office 2013'ün çıkış tarihinin yaklaşması da ürün zincirinin ne kadar genişlediğinin ve daha da genişleyeceğinin sadece bir göstergesi.

Ancak yeni Office ile birlikte pek çok Windows kullanıcısının şok yaşayacağı da kesin. Winfuture.de'nin haberine göre Office 2013'te Windows XP ve Vista desteği bulunmayacak. Başka bir deyişle yeni Office'i sadece Windows 7 ve yakında piyasada olması beklenen Windows 8 kullanıcıları kullanabilecek.

11.07.2012, 13.30

Alıntıdır
 
Çokta önemli bir haber değil halen office 2003 kullanalar varken office 2013 kullanmamak büyük kayıp değil, Hem kim sadece office programı için işletim sistemini değiştirirki ben Allah ömür verirse işyerinde 2020ye kadar xp ile devam :)
 
aynen bende xp kullanıyorum win 7 yi kurdum beğenmedim sarmıyor alışamadım tekrar xp ye döndüm :p
 
Evet.Söylemesi belki biraz garip gelecek ama,ben de win xp SP3 kullanıyorum.2014'e kadar,yani yasal destek süresinin sona ermesine kadar devamlı kullanmayı sürdürecek,sonra win 7 veya win 8' e terfi edeceğim.Office 2003'ü bazı avantajları ve uygulanabilirliği açısından,netten indirdiğim "Office 2003-2007 update konvertörü" vasıtasıyla "Office 2007" özelliğine dönüştürdüm.Eminim pek çok kullanıcı da bu şekliyle office'e terfi düşünüp de uygulamıştır.Win xp'yi düşük sistem gereksinimleri yüzünden ve eski alışkanlıklarını uzun süre devam ettirmeyi çok seven(Klasik tarza meraklı bir kişilik)biri olduğumdan bırakamadım.Win 7'yi sıfır toplattığım pc'ye yükledim,ancak daha sonra,dürüst olmak gerekirse,alışamayarak,bir "U" dönüşü yaparak win xp'ye geri döndüm.Saygılarımla.
 
Bende XP ciyim ama sırf yeniliklerden geri kalmamak için 7 ye özendim bu aralar. Görsellik katacağız diye sanki çok karıştırmışlar ortalğı. Beğenmedim ama mecbur çağa ayak uyduracağız. Çünkü her yeni laptop ve masa üstünde üzerinde 7 yüklü geliyor. Çaktırmadan bir dayatma var aslında. Geçen bilgsayar kursunda tartıştık, bizler b dayatma ar dedik hocamız yok dedi. Çekersin formatı yüklersin XP ni dedi. Biz hocamızın bu cevabı ile ikna olmadık. Al son bir dayatma da bu haber, 2013 desteklemicekse artık xp yi kaldırın atın demek istiyolar resmen sanki...sağlıcakla...
 
7 yi kurdum ve ilk sıkıntımı yaşıyorum şuan. Taktığım harici hdd den kopyalama yapamıyorum. sürekli hata veriyor. tam kopyalamanın ortasında görmüyor hdd yi ve sonra tekrar görüyor.

bayağı bir yazı okudum fat ve ntfs uyumsuzluğundandır diyor, dönüştür diyor ama emanet HDD olduğu için bilgilerin kaybolmasından korkuyorum ve yapamıyorum.

bir yazıda da 4 GB ye kadar olan kopyalamalrda sıkıntı olmaz dedi bende parça parçakopyalama yapıyorum. Biraz farketti gibi ama çok nadirde olsa hata veriyor...

Bu 7 ile çok işimiz var gibi...sağlıcakla..
 
FAT (fat12,fat16,fat32) dosya sisteminde 4 gb'a kadar kopyalayabilirsiniz. 4 gb ve daha yukarısında sürücüde yeterli alan yok gibi uyarılarla karşılaşabilirsiniz. NTFS de 4 gb ve üstü kopyalamalarda sorun çıkartmaz. İpucu: kopyalayacağınız dosya tek ve 4 gb üstü ise winrar gibi dosya sıkıştırma programları ile sıkıştırma yöntemini depolama modunu seçip,ayırma birim boyutu veya split to volumes,size yazan kısmı 4.095 mb yazarak dosyalarınızı bölebilirsiniz :) Yok ben dahada hızlı yapmak istiyorum derseniz HJSplit gibi alternatif programları kullanabilirsiniz. Birçok sitede resimli anlatımı var.
 
Performansa dayalı sistemlerden yarısı hali hazırda XP ye devam ediyorlar. Bakalım...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst