Windows Vista ne zaman çıkacak?

Hanibal

Üye
Katılım
15 Nis 2006
Mesajlar
166
Puanları
1
Yaş
35
Windows Vista ne zaman çıkacak?
Microsoft firmasının yeni işletim sistemi "Windows Vista"nın, piyasa sürümünün yine ertelenebileceği açıklandı. Gartner araştırma firmasından yapılan açıklamada, yeni işletim sisteminin açıklandığı sürede piyasaya çıkamayacak kadar karmaşık olduğu belirtildi.

Açıklamada, Microsoft’un daha önce piyasaya çıkması beklenen ancak Ocak 2007’ye ertelenen bu ürünün piyasaya sürümünün Nisan-Haziran 2007’de olabileceği kaydedildi. Microsoft firması sözcüsü ise, Gartner’in bu raporunu doğrulamayarak, "Windows Vista"nın planlandığı tarihte piyasaya çıkacağını söyledi.

Longhorn olarak da bilinen yeni işletim sistemi Vista’nın ilk olarak 2005’te piyasaya çıkacağı açıklanmış, daha sonra 2006’nın ikinci yarısına ertelenmişti. Firma, son olarak bu yeni işletim sisteminin iş dünyasına yönelik bazı versiyonlarının planlandığı gibi Kasım’a kadar, ev kullanımı tipi tüketici versiyonununsa 2007 Ocak ayında piyasaya çıkacağını bildirmişti.

Vista’da Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate ve Windows Vista Starter olmak üzere 6 sürüm yer alacak.
 
bence vista en az 2008 yılında çıkar
 
Yeni işletim sistemi Vista’nın son hazırlıklarını yaparak 2007 başında piyasaya sürmeyi hedefleyen Microsoft, işletim sistemini çalıştırmak için gerekli bilgisayar bileşenlerini yeni kurduğu bir sitede açıkladı.

Açıklanan sistem gereksinimleri, ‘beklenenden daha düşük’ bir seviyede çıkarak pek çok kişiyi şaşırttı.

Microsoft tarafından kurulan “Get Ready” (Hazır Olun) isimli yeni bir sitede, uzun süredir beklenen Vista işletim sistemi için gerekli bilgisayar bileşenleri açıklandı. Web sitesinde, işletim sistemini çalıştırmak için gerekli minimum sistem gereksinimlerinin yanı sıra, performans tutkunları için hazırlanan Vista sürümlerinin ne düzeyde bir bilgisayar gerektirdiği de açıklandı.

Sitede, Vista için minimum sistem gereksinimi olarak 800 MHz bir işlemci, 512 MB sistem RAM’i, 15 GB boş bir alana sahip 20 GB’lık bir sabit disk ve DirectX 9 desteği bulunan bir ekran kartı gösterildi. Windows’un yeni grafik arabirimi Aero’yu barındıran üst düzey Vista için önerilen sistem gereksinimleri ise 1 GHz bir işlemci, 1 GB sistem RAM’i 128, MB belleğe sahip bir ekran kartı ve 40 GB’lık bir sabit disk olarak belirlendi.

Sitede ayrıca, bilgisayarının Vista’yı çalıştırabileceğinden emin olmayanlar için indirilebilir bir program da sunuluyor. Kullanıcı programı bilgisayarında çalıştırdığında herhangi beş Vista sürümünü çalıştırıp çalıştıramayacağını kolay bir şekilde öğrenebiliyor. “Upgrade Advisor” isimli araç kullanıcılara Vista ile neler yapabileceklerini de gösteriyor.

Yıl başında endüstrinin önde gelen pek çok ismi, Vista’nın gereksinim duyacağı minimum sistemin yüksek seviyedeki bilgisayar kullanıcıları dışındakileri hayal kırıklığına uğratacağını öngörmüştü. Microsoft tarafından açıklanan sistem gereksinimlerinin beklenenden çok daha düşük bir seviyede olması ise başta otoriteler olmak üzere pek çok online topluluğu şaşırttı
 
Consumer Electronics Show 2006'nın (CES) en ilginç ve düşündürücü olaylarından biri Fatal1ty'nin yenilmesinden sonra Microsoft tarafından gerçekleştirildi.

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows Vista'nın beta 2 versiyonunun tanıtımı sırasında hangi notebook'ların Vista için uygun olduğunu sıraladı ve sıralamada yalnızca bir tane Nvidia yongası kullanan model vardı. Marka ve modeller şu şekilde:

Acer Ferrari 3400 - ATI Mobility Radeon 9700, Acer Ferrari 4000 - ATI Mobility Radeon X700, HP Pavilion zd8230 - ATI Mobility Radeon X600 128 MB DDR, IBM Thinkpad T43 - ATI Mobility Radeon X300 64 MB ve Toshiba Tecra M4 Geforce 6 GO 6600/6200TC.

Microsoft yetkililerinin bu modelleri seçmelerindeki temel sebep Vista'nın parlaklık efektinin ancak bu model ekran kartı yongalarıyla düzgün bir biçimde gösterilebilecek olmasıymış. Vista için önerilen sistem ihtiyacı da var ki, Doom 3 oyunu için upgrade yapan oyuncular için sistem ihtiyaçları kolaylıkla karşılanabilir (!):

Pentium 4 3 GHz veya dengi bir AMD işlemci, 1 GB RAM, S-ATA sürücü (harddisk ve optik sürücü), bunlarla birlikte en azından ATI Radeon 9600/9700 ekran kartı.
 
SaSKiN ' Alıntı:
buna aslında bi anket eklesen iyi olurdu

a) Belki yarın belki yarındanda yakın
b) Windows Xp satışı durunca
c) Billin kafasına esince
d) Çıksa ne işe yarayacak :D

Ben D.) Diyorum :D :D :D
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst