Windows u pas geçmek

teşekkür ederim cevaplar için...

sanırım microsoft un, visual studio gibi uçsuz bucaksız bir veri işleme platformunu, son kullanıcıya ücret talep etmeden emrimize amade etmesinin temelinde de bu var.... kolaylık sağladığını düşündürerek her daim mutlaka bir adım önden gidecektir...
Hocam eğer ilgilenirsen linux için zenity diye bir uygulama var command line de çalışır yani msdos gibi ve form üretmeye yarar, onda yapacağın programları doğrudan linux bash çalışır çalışmaz açabilirsin. Usb gibi temel şeyler tüm linux distrolarında standarttır.



Düzeltme: az önce zenity linux terminalde denedim çalışmıyor illaki ubuntu gibi bir gui istiyor çalışmak için. Komut satırında çalışacak uygulamalar ancak şöyle olabiliyor.

https://unix.stackexchange.com/questions/285777/how-do-i-create-a-terminal-based-gui/285778
 
Son düzenleme:
bu videodan haberdarım... Temel turbo pascal bilgim olduğundan; elimle delphi 7 ye ait eski ve çok sağlam bilgileri olan bir kitabım var.. öğrenmesi benim için çok zor olmayacaktır... Delphi ise en yeni FAT32 tabana sahip dos a en yakın olan windows 98 ile çalışabiliyor... ve 98 de bahsettiğim işlemi yaptırabiliyorum.. kısa bir win 98 logosundan sonra program çalışabiliyor.. gereksiz ön yüklemeler olmadığından kısa zamanda açılabiliyor...
 
Hocam basit birşey yapacaksanız bilgisayarın hantallığıyla uğraşmayın derim.

 
arduino çok kullanışlı bir oyuncak.. uygulamada kullanacağım.. şayet PIC ile yeni bir kart oluşturmaya gerek yok.. gereken herşeyt rs232 portu osilatör vs. hepsi içinde.. yanılmıyorsam mega da 50 küsür giriş çıkış pini var.. bunlar fazlasıyla yetecektir.. tek sorun onunla istediğim şekilde haberleşmek.. gerisi kolay..
ilerleme kaydettiğimde haberdar edeceğim.. bu işlerle hobi amaçlı uğraşıyorum.. her insanın merak duyduğu keyif aldığı birşeyler vardır.. ne yapayım resim mi yapayım balığa mı gideyim..!! :)
teşekkürler ilginiz için.. kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,515
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst