Windows 98 Artık Üvey Evlat

Murat

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
19 Şub 2006
Mesajlar
1,607
Puanları
581
Yaş
42
Konum
izmir
Windows 98 Artık Üvey Evlat

Windows 98’e teknik destek kalktı



Microsoft, Windows 98 işletim sistemi için teknik desteğini 11 Temmuz’dan itibaren kaldırdı. Dünya çapında 150 milyondan fazla bilgisayar güvenlik desteğinden yoksun kalıyor.




İSTANBUL - Microsoft artık popüler Windows 98 işletim sistemi için yeni güvenlik güncellemesi veya yama yayınlanmayacak. Birçok kullanıcı Windows 98 tabanlı bilgisayarlarını internetten çıkararak, en azından bazı virüs saldırılarından koruma yoluna gidecek. Microsoft’un desteğini kestiği ürünler şöyle: Windows 98, Windows 98 Second Edition ve Windows Millennium Edition. NTVMSNBC Teknoloji Servisi’ne konuşan Microsoft Masaüstü Ürün Müdürü Halil Gökoğlu, kullanıları üst işletim sistemlerine geçmelerini önerdi.


TÜRKİYE’DE YENİ BİLGİSAYARLAR XP’Lİ

Türkiye’de satılan lisanslı bilgisayarın tümünün Windows XP işletim sistemi içerdiğini belirten Gökoğlu, 2005’te YTL’ye geçişte KOBİ’lerin bilgisayarlarının da XP’ye güncellendiğini dile getirdi. Gökoğlu ayrıca Türkiye’de Millenium Edition sisteminin yaygın olmadığını da sözlerine ekledi.

WINDOWS 98’DE UZMANLAŞAN SİBER-ÇETELER VAR

Güvenlik şirketi Secure Science’ın araştırmasına göre, Doğu Avrupa’da Windows 98 işletim sisteminde uzmanlaşan siber çeteler var, zira Windows 98 hala Doğu Avrupa’daki en yaygın işletim sistemi.

150 MİLYON KULLANICI GÜVENLİKSİZ KALDI


Microsoft Windows 98 desteğini daha önce 2003 yılında çekeceğini açıklamış, ancak kullanıcıların ve kurumsal müşterilerin protestoları üzerine 2005’e kadar uzatmıştı.
Pazar araştırma şirketi IDC’ye göre dünyada halen lisanslı 70 milyon Windows 98 kullanıcısı bulunuyor.


Ancak piyasanın yarısının korsan olduğu düşünülürse, 150 milyon’dan fazla 98 kullanıcısı olduğu düşünülüyor. Microsoft, korsan ürün kullananları da korumak amacıyla korsan kopya işletim sistemlerinin de yama yüklemesine olanak tanıyordu. Dolayısıyla teknik desteğin kesilmesinden etkilenecek bilgisayar sayısı 150 milyonu aşıyor.

İNTERNETE GİRMEYİN UYARISI

Dünyanın en önemli internet güvenlik şirketlerinden Fin F-Secure başanalisti Mikko Hyponnen, şirketinin Windows 98 kullanıcıları için güvenlik yaması çıkarmaya devam edeceğini açıkladı. Yeni tip casus yazılımların veya virüslerin Windows 98’de çalıştırılamadığını, bu nedenle riskin korkulandan daha düşük olduğunu ifade eden Hyponnen; “Ancak ben olsam tam güvenlik için, Windows 98 ile internete girmezdim” diyor.

Microsoft ayrıca Windows 98 ile ilgili geçmiş yamalar ve diğer güncellemeleri ise 11 Temmuz 2007’ye kadar sitesinde tutacak.
 
mıcrosoft un wındows xp yı satmak ıcın yaptığı çalışmanın urunu olsa gerek bu bılgıl3endırdıın ıcıns saol dustum!.. ;)
 
10 yıl sorada heralde xp üvey evlat olur artık...
 
Ya ben XP ve Vista ya karşıyım...En iyi Windows 98 dir...Kim neder se Desin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst