Windows 7 Xp Mode Virtualization Technology

M.Ozkan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
977
Puanları
156
Microsoft %80 lik bir pazar payı olan işletme kullanıcılarını da Windows 7 ye geçirmek için Windows 7 Xp mode uygulamasını çıkarttı. Ancak bu mod bugün bir çok bilgisayarda standart olarak sunulmayan ya da Bios ayarlarından kapalı olan Hardware Virtualization Technology adlı bir teknoloji gerektiriyor. Virtual PC uygulaması tabanlı çalışan bu mod, Windows 7 masaüstünde, Windows Xp'de çalışan ancak 7 de uyumsuzluk nedeniyle çalışmayan yazılımları %100 olarak çalıştırmayı hedefliyor. Windows 7 Xp mode uygulamasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Ama öncelikle Hardware Virtualization teknolojisinin bilgisayarınız tarafından desteklenip desteklenmediğini öğrenmek için bu linkteki HAV detection Tool uygulamasını çalıştırın.

HAV detection Tool

Download details: HAV Detection Tool

Windows 7 Xp Mode

Download Windows XP Mode



Peki ya işlemcimiz Virtualization teknolojisini desteklemiyorsa?

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre bu teknoloji olmazsa 7'de Xp mode kullanılamıyor. Ancak her zaman 3. parti yazılımlar Microsoft'un düşünemediğini düşünebiliyorlar. İşte çözüm burada:

Bu araçla Virtualization teknolojisi olmadan Xp modunu Windows 7 de çalıştıracaksınız.

Yapmanız gereken yalnızca aşağıdaki linkten VMlite'ı indirip yönergeleri izlemek.

Welcome to the VMLite


Sorularınız olur ise konu altında yazabilirsiniz..




Son yaptığım denemelerde VMWare VMLite'a göre daha hızlı ve stabil çalışıyor.

http://www.vmware.com/



Ancak VMWare üzerine eski Virtual Disk Dosyanızı (.vhd) ve Microsoftun XP Dosyasını tanıtamayacaksınız. WMware Sanal Windows XP kurmak için Sanki bilgisayara Windows XP kurarmış gibi Cd'den yüklemeniz gerekiyor. Ayrıca VMLite çift çekirdekli işlemcileri desteklemiyor. (Tek olarak görüyor) WMWare bu konuda gayet iyi. Sanal modda ram konfigürasyonunu 1GB tutarsanız gayet iyi sonuçlar verir. Ancak bilgisayarınızda en az 3GB ram olmalı. 2 GB'dan aşağısında Windows 7 ile aynı anda çalışınca bilgisayar çok yavaşlıyor. VMLite kullananlar bilir. USB sürücüler her zaman problem olmuştur VMWare ile böyle bir problem yok. Windows 7 nin tanıdığı bütün USB aygıtlarını VMWare üzerine bağlayabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Yukarıdaki mesajda zaten VMLite'dan bahsettim. Tam okumadınız sanırım.
 
Adsız.jpg

Adsız2.jpg

Adsız3.jpg

Adsız4.jpg
 
pardon görmemişim.ben windows 7 de microsoft virtual xp yide kullanıyorum vmlite programı ile xp moduda.

peki sizce hangisi daha verimli çalışıyor.
ben xp mode kullanıyorum ve PLC programlamak için her seferinde USB aygıt ekle işlemi yapmam gerekiyor.bazen de prolific usb converter aynı usb portuna bağlı olmasına rağmen tanımlamada farklı com portlara bağlı görünüyor.dolayısıyla her xp mode açtığımda denetim masası bağdaştırıcılara girip prolific hangi com portda tanımlı onu görüp sonra microwin ya da winproladder gibi PLC programlarında PLC yeniden tanıtmam gerekiyor.

Aslında yapabilsem tamamen xp ye döncem garanti falan gözüm görmüyor ama onu da yapamadım. (Pavilion dv5 1041 et)

Bi de benim xp mode da fark ettiğim şeyler

---sanal bilgisayarı kapatamıyor, beklemeye alabiliyorsunuz
---xp mode için ayrılabilecek bellek miktarını değiştiremiyorsunuz (ya da ben yapamadım.yani 4gb ramın 2 sini win7 2 sini xp kullansın ayarlayamadım)
---bazen de şişiyor resmen emekliyor xp mode da. PLC ile online iken programdan switch konumlarının değişikliğini bazen çok geç görüyorum.

bunlar benim yaşadığım sorunlar.vista ile kıyaslayacak olursak yine çok iyi.çünkü vmware tarzı sanal pc leri vista da kullnmıştım ama prolific converter sorun olmuştu heralde hiç tanıtamamıştım.ama açılıp kapanması normal xp gibi işlem yapıyordu.

aksesuarına aldanıp özelliklerine bakıp markası da iyidir deyip aldık bu mereti ama bana xpli bilgisayarımın tadını vermiyor velhasıl.
selamlar...
 
Xp Mode'dan gerçek olarak çalışan bir Windows XP'nin hızını beklememelisiniz. Ayrıca Xp Mode'da USB adaptörleriniz için herhangi bir ek yazılım kullanmanızada gerek yok. Benim bilgisayarımın işlemcisi Virtualization desteklemediği için ben VMLite kullanıyorum. USB içinde aşağıdaki Plug-in yükledim herhangi bir sorunum yok.

VMLite XP Mode Plugin for VirtualBox released - VMLite

Aslında yapabilsem tamamen xp ye döncem garanti falan gözüm görmüyor ama onu da yapamadım. (Pavilion dv5 1041 et)
Bunu neden yapamadınız anlayamadım?

Eğer kurulum esnasında Windows XP yüklenirken mavi ekran geliyorsa Bios'dan SATA Modunu IDE olarak değiştirin düzelir.

sanal bilgisayarı kapatamıyor, beklemeye alabiliyorsunuz
---xp mode için ayrılabilecek bellek miktarını değiştiremiyorsunuz (ya da ben yapamadım.yani 4gb ramın 2 sini win7 2 sini xp kullansın ayarlayamadım)
---bazen de şişiyor resmen emekliyor xp mode da. PLC ile online iken programdan switch konumlarının değişikliğini bazen çok geç görüyorum.

-VMLite'da sanal bilgisayar kapatılabiliyor. Hibernate (Son durumu kaydet) yapılabiliyor.
-Max: 1500 MB Ram Bellek miktarı 128 MB Ekran kartı belleği ayarlanabiliyor. İstediğiniz değeri verebilirsiniz.
-Yavaşlık sorununuda Eğer WMLite kullanıyorsanız Xp modu üzerinde çalıştırdığınız işletim sisteminin Görev yöneticisine girerek VMLite.exe'nin önceliğini Yüksek olarak ayarlayın. Tatmin edici derecede iyileşiyor.
 
hav detection tool u çalıştırdım ama bana destekliyor veya desteklemiyor gibi bir mesaj gelmedi.ne yapmalıyım.
ikinci olarak ben genelde vmware workstation adlı programı kullanıyorum.bu program ile xp yi kuruyorum ve windows7 de çalışmayan programları kurduğum xp üzerinden çalıştırıyorum.sizinde anlatmak istediğiniz bumu.
 
arkadaşlar ben bu xp mode olayını yapamadım yardımcı olurmusunuz.500 mblık xp mode dosyasını kurdum.program files içinde klasörü var.ama masaüstünde veya başlangıçta program kısayolu yok.bu programı nasıl çalıştıracağım.anlatırmısınız
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst