Wincc Scada dan Voltajları Görmek

iibrahimc

Üye
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
482
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Bilecik
Arkadaşlar Wincc Scada yapıp bi sistemin voltajlarını(AC~220V-AC~380V -
AC~ 154KV) görmek istiyoruz...Nasıl bir yol izleyelim...Sizin görüşleriniz nelerdir...PLC mi kullanalım yoksa başka önerileriniz varmı...???
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ener analizörü ile okuya bilirsin. Daha sonra rs485 ile bilg. bağlayıp içindeki verileri istediğin gibi kullanabilirsin.
 
aynen enerji analizörü koyup bilgileri kepserver isimli opc ye aktarıp ordanda wincc ye aktarırsın trend falan da tuturabilirsin. plc almana gerek yok.
 
Bence şöyle yapabilirsin Kepserver almak ekstra maliyet zaten okuyağın 3 tane data var. Wincc 7.0 .net kontrolleri destekliyor.
Modbus ile çalışan bir arayüz geliştir internette çok örnek var. www.codeproject.com 'a modbus yaz çıkar. 3 text box'a bunları alan bir component geliştir. WINCC ' ye embed et. WINCC eski versiyon mu var onunda çözümü VB6 activex yani ufak projeler için opc lisansı gereksiz. Böylece 895$ cebinde kalır. Geliştirme bedeli vs. 1500$ dolar kara geçersin.
 
Hocam aynı durumdan bende muzdaripim.OPC SERVER NERESİNE enerji analizörümüzün IP ADRESİNİ gireceğiz. ve aşamaları nasıl olacaktır. Saol.
 
Ne tip opc server kullanıosun? Kepware kullanıyosan yeni kanal oluşturup device tanımlaman lazım. IP Modbus TCP tanımlayarak 502 portuyla dataları toplayabilirsin.
 
154 KV u direk bir yerde kullanmadığına göre , kesici ölçme kabininden gerilimi aşırı akım koruma rölesinden MODBUS/PROFİBUS vs ile okuyabilirsin. 380/220 için enerji analizörü kullanman lazım. PLC de kullanılabilir fakat sadece görme işlemi için ise pahalı bir seçim olur ENTES in programı ile birlikte satılan enerji analizörleri var bence seçimini bu yönde kullan.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst