Wincc Runtime Sorunu

Katılım
7 Ara 2007
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
39
İyi günler arkadaşlar. Wincc 6.2 ile ilgili bir sorum var.

Daha önceleri single user project yaptığımdan dolayı runtime nedir, ne işe yarar öğrenemedim. İş hayatına atılmamdan sonra karşıma wincc kullanmam gereken bir proje geldi.

Basitçe anlatırsam; kendi çalıştığım bir laptopum ve wincc runtime ın çalışacağı bir masaüstü bilgisayar var. Bu durumda wincc kurulumunu sadece kendi laptopuma mı yapmam gerekiyor? Yoksa masaüstü pc'ye de yapacak mıyım?

Eğer wincc kurulumunu sadece kendi bilgisayarıma yapacaksam, wincc runtime' ın çalışacağı masaüstü bilgisayara runtime dosyalarını nasıl alacağım, daha doğrusu nedir bu runtime dosyaları?

Gördüğünüz gibi kafam çok karışık arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum. Daha önceleri wincc ile büyük projeler yapmış arkadaşların fikirleri benim için çok önemli.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yapmanız gerekenleri şöyle özetleyeyim:

Eğer runtime'ın çalışacağı bilgisayar yanınızda ise sadece bu bilgisayara WinCC kurarak Scada'yı o bilgisayarda tasarlayıp, runtime olarak çalıştırırsınız.

Eğer runtime'ın çalışacağı bilgisayar uzakta ise de kendi laptopunuza WinCC6.2'yi kuracaksınız ve SCADA'yı tasarlayacaksınız. Sonra runtime'ın çalışacağı bilgisayara'da WinCC6.2'yi kuracaksınız(WinCC6.2 kurulurken Runtime'da beraberinde kurulduğunu da belirteyim.) Runtime'ın çalıştırılacağı bilgisayara bir de Siemens'tn alınan lisanslar yüklenir. (Sarı disket lisans dosyalarını içerir, kendi bilgisayarınıza değil, runtime'ın çalışacağı bilgisayara kurmanız gerekir bunları.)

Diğer bilgisayar Runtime'ı çalıştırmak için hazır hale geldi, sırada ise kendi laptopunuzda tasarladığınız SCADA'yı diğer bilgisayara aktarmaya geldi. Program Files/Siemens/WinCC/WinCCProjects dizini altındaki proje klasörünü kopyalayıp diğer bilgisayara taşıyın. Ardından Runtime'ın çalışacağı bilgisayarda şu yolu izleyin: Start >> All Programs >> Simatic >> WinCC >> AutoStart karşınıza açılan pencereye de kopyaladığınız scada klasörünün yerini belirtin. Böylece Runtime ile Scadanın çalışması sağlanmış olur ve sistemin her açılışında Scada otomatik olarak runtime'ı çalıştırır.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, takıldığınız noktalar varsa onları da sorun açıklamaya çalışayım. iyi çalışmalar.
 
Sayın Titus açıklamanız gerçekten çok işime yaradı. Taşlar biraz daha yerinde şimdi :)

Sorunlarım olursa tekrardan bu başlık altında sorarım.

Tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
Çok fazla vakit geçmeden yeni bir soruyla karşınızdayım :)

Wincc' de yeni proje açtığımız zaman üç seçenek karşımıza geliyor;

Single-User Project
Multi-User Project
Client Project

Bu proje çeşitlerinin tam olarak anlamı nedir? Hangi proje hangi tip uygulamalarda kullanılır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Single-user project te kullanıcı modu içine kullanılan proje tipitir, multi-user project ise adından da anlaşılacağı gibi çoklu kullanıcı modu için gereklidir. Ve diyelim ki bir scada izleme sistemini net üzerinden farklı kullanıcıların yönetimine ya da izlemesine açılmış siz de scadanızı bu sisteme entegre etmek istiyorsunuz o zaman da client project modu seçilir.

Çok özellikli bir proje olmadığı sürece single user project modu seçilir.
 
Arkadaşlar,
Çalıştığım iş yerinde vincc programı yüklü iki pc var. Bir tanesi formatlandı lisans istiyor. Diğeride enerji kesintisinden olsa gerek çökmek üzere. Benim sorunum.
1. Lisans meneger den lisans nasıl yüklerim.
2. Program çalıştırıldığında belli noktalarda takılıyor. Bunun nedeni ne olabilir.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
wincc kurulumu nasıl oluyor elinde program olan veya win7 64 bit yükleyebilen var mı ben wincc v7 sp1 i indirdim ama kuramadım.
 
wincc kurulumu nasıl oluyor elinde program olan veya win7 64 bit yükleyebilen var mı ben wincc v7 sp1 i indirdim ama kuramadım.

wincc 7.0 sp3 ü 64 bit ultimate,enterprise ve professional sürümlerine kurabilirsin.
 
wincc 7.0 sp3 ü 64 bit ultimate,enterprise ve professional sürümlerine kurabilirsin.

sp3 var kurulumu yapamadım başta seçimi mi yanlıs yapıyorum acaba amacım sadece plc de yazdıgım kodların simülasyonunu yapmak hangisini yüklemeliyim

11111111.jpg

sp3 sorunsuz yüklendi ama boş proje açamıyorum bunun çözümünü bilen var mı?
1.JPG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaslar bu wıncc sayfa yapa işlemiylebilgisi olan varmı yardım ederseniz sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst