Wincc raporlama ve başka bilgisayarda çalıştırma

makdeniz

Üye
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
142
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba

Wincc ile plc'yi haberleştirip istediğim değeri Wincc'de gösterdim ögrenmek amaçlı durmadan karıştırıyorum fakat bir kaç çözümlemem gereken sorun var.

Wincc'de aldığım değeri 1 dk aralıklar ile kayıt altına alıp istenildiği zaman çıktı almak istiyorum Report bölümü var buradan yapabilirmiyim.

Başka bir bilgisayarda bu projeyi çalıştırmak için ne yapmam gerekiyor...


Teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc'den okuduğunuz tagları arşive atarsınız 1 dk. mı 5 dk.mı kaç dakika aralıkta değerlerin kaydedilceğini belirlersiniz daha sonra bir tablo oluşturup tabloda bu arşiv taglerını gösterip istediğiniz zaman istediğiniz veriyi database'dan arşiv yoluyla çekip görebilir print alabilirsiniz.
projeyi başka bilgisayarda çalıştırabilmeniz için wincc yüklü herhangi bir bilgisayarda çalıştırabilirsiniz(sürümlere dikkat edin) tabi birde çalıştırdığınız bilgisayarda projeyi açınca computer kısmında bilgisayar adını değiştirip projeyi restart etmeniz gerekir.
 
2a arkadaşım bir gün yanıma uğra wincc ve flexible hakkında bilmek istediklerini anlatırım
 
Sürümlere kesinlikle dikkat etmek gerekiyor :) Ben bu kadar farklı sürümlerle uyumsuz program görmedim arkadaş. aynı sürümde kurulu olan bir başka wincc bilgisayarına diğer bilgisayardan proje klasörünü kopyalamak yeterli olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst