WinCC-OP277 Bağlantı Problemi

yakemoz

Üye
Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar,
Wincc programı ile operatör panele program göndermek istediğimde bağlantıyla ilgili şu hata geliyor." Couldn't establish connection. Please check your settings,interfaces,cables.. etc"
Bahse geçen sorunla ilgili fotoğraf ektedir. bağlantı ayarlarında bir sorun var gibi gözüküyor . Bu bağlantı ayarlarını nasıl yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • error2.jpg
    error2.jpg
    97.4 KB · Görüntüleme: 17
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bağlantı tipi önemli.

ethernet ise hem pc tarafında (wincc flexible) hem de panel tarafındaki adresler aynı olmalı, pc tarafında bağlantı ayarlarında aynı aileden bir IP sabit olmalı. panel ethernet haberleşmesine ayarlanmış olmalı. panel 100.100.1.1 ise pc 100.100.1.2 olmalı gibi.

mpi veya profibus için ise panelde mpi veya profibus tanımlı olmalı. haberleşme hızları aynı olmalı. adresleri pc tarafındakinden farklı olmalı.

bunları doğru yaparsanız haberleşmemesi için bir sorun olmamalı.
 
Yardımınız için teşekkür ederim
Ethernet üzerinden bağlantıyı yaptım sırasıyla ilk Touch panelde bağlantı seçeneklerini Ethernet yaptım daha sonra ip ve subnet adresini girdim bu ip adreslerine uygun loca area connection seçeneklerini yaptım wincc üzerinden programı gönderirken de Touch panelin ip sini seçerek programı gönderdim.
İyi çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst