WINCC Flexible Modbus

samstrong

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
318
Puanları
1
Konum
CMS JANT SAN.A.Ş Otomasyon Sistemleri Şefi
Merhaba arkadaşlar.

bir uygulama yapmam gerekiyor,

sahada 3 adet ünite ve 2 adet Carel marka plc var. bunlar kendi aralarında modbus ile konuşuyor. ben bunlardaki bilgileri almak ve bilgi göndermek istiyorum.

bende wincc flexible 2008 sp2 var.

flexible-modbus iletişim nasıl oluyor?
tag listesi nasıl oluşturuluyor?


işi bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

arkadaşlar,

aranızda bunun ne olduğunu bilen yok mu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Şöyle birşey yapsan mümkün olabilirmi?

1- öncelikle bu iş için CPU31x.. bir PLC ve (CP 340-RS422/485 order number:6AG1 340-1CH00-2AE0) Modülü kullanmalısın
2- daha sonra haberleşme yapacağın PLC lerden hangi bilgileri almak istiyorsan CP340 modülü ile haberleşerek PLC ye yazacaksın
3- PLC ye almış olduğun bilgileri zaten winccflexible istediğin gibi kullanabilirsin
4- bu arada CP340 ile diğer PLC ler arasındaki modbus haberleşmesi için FB61 ve FB62 fonksiyon bloklarını kullanabilirsin

benim fikrim böyle, fırsat bulup winccflexible ile modbus haberleşmesini incelemedim, incelemeden sonra formda paylaşırım.
kolay gelsin
 
modbus protokolüne göre bir netwokte 247 adet cihaz seri bağlanabilir, bu durumda 1000 tag okuman gerekiyorsa 5 adet cp modül sistemde kullanılmalı, fakat bu pahalı ve uğraştırıcı bir çözüm olabilir, bunun yerine sahadaki PLC lerden alacağın bilgileri bir PC yardımı ile OPC servere yazdırıp veya kepservere ordanda winccflexible alabilirsin.
 
Tüm teknik şartları doğru olarak kurduğunda sistemin çalışmaması için bir neden yok. Simatic Wincc flexible'da yeni connection yapılanırken OPC haricinde direk modbus ve modbus tcp seçeneği var.
 
merhaba daha önce wincc flexible ile arada entes tcp ip-modbus çevirici kullanarak merlin gerin sepam röleleri ile haberleşip verileri okumuştum
 
Merhaba arkadaşlar. opc tarafında tagları Kepserver isimli programa tanımladım fakat bu tagları wincc flexible tarafına çekmek istediğimde çok aşırı şekilde zaman harcıyorum. bir tag çekmek istiyorum (100 taglık listeden) fakat wincc flexible tarafından o taga ulaşmak çok zaman alıyor ya da program kilitleniyor.

tecrübesi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst