Wincc flexible da analog alarm sorunu

korfez_

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
472
Puanları
1
Wincc flexible de basıncın belirli bir seviyenin altına düşmesi halinde alarm vermesini istiyorum. analog alarm sayfasındaki trigger mode kısmında (alarmın yükselenmi yoksa düşen kenarlamı tetikleneceği kısmında) On falling edge yani düşen kenar seçtiğim halde hala daha istediğim sinyalin altına düştüğünde değilde, bu sinyalin üzerine çıktığında alarm veriyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Analog alarmları plc tarafında karşılaştırma komutlarıyla örneğin (Aktüel Basınç<İstenen Minumum Seviye) şeklinde test edip, bu testin çıkışına birde On delaytimer koyup(100ms bekle gibi, böylece ani pik basınçlarınıda filtrelemiş olursunuz) iki şart gerçekleşince bir biti SET edip alarm oluşturabilirsiniz.
Böylece analog alarmı dijital bite çevirmiş olursunuz ve Flexibleda "Discrate Alarms" kısmında bu alarmı tanımlayabilirsiniz.
Alarm reset şartına; (Aktüel Basınç>İstenen Minimum Seviye) VE Reset varsa Alarm biti resetlenebilir.
Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler. karşılaştırma komutu ile dijitale çevirip discrate alarm yapınca sorun kalmadı. Acaba wincc flex. programında Analog alarm kısmındaki bu düşen kenar tetiklemesinin çalışmaması programdan kaynaklanan bir hatamıdır?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst