wincc flexbile s7 200 bağlantı sıkıntısı

beyzu

Üye
Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
win cc flexbile ( 2007 run time lisans versiyonu 1.2 ) s7 200 arası bağlantı yapmak için rs232/ppı veya usb/ppı kabloya sahibim başlangıçta panel seçme kısmında run time kısmından ğirip ekranı panel haline getirmek istiyorum versiyon olarak 1.2 secersem transfer ve start secenekleri aktif oluyor ama bağlantı kabloları kısmında var olan seceneklerde rs232/ppı veya usb/ppı secenekleri olmuyor başlanğıçta 1.1 veya 1.0 versiyonlarını secersem ismi ğecen kablo secenekleri transfer kısmında yer alıyor ama run time secenekleri (run time start) aktif olmuyor run time 2007 nin versiyon 1.2 lisansı yüklü 2007 nin run time 1.1 veya 1.0 versiyonlarını bulamadım bu versiyon lar için 2006 veya 2005 run time lisanlarını yükledim ama sonuç alamadım. 2007 için 1.0 veya 1.1 run time versiyonu bulabilirmiyim veya sorunu yanlışmı alğılıyorum
TEŞEKKÜRLER
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Elinizde WinCC Flexible Advanced var mı, yok mu tam anlamadım. Bağlantı ayarlarını bu yazılımla yapmalısınız. WinCC Flexible Runtime, bu yazılımla hazırlamış olduğunuz projenin derlenmiş halini çalıştırır ve değişiklik yapamaz. WinCC Flexible Advanced ile RS232/PPI kablo bağlantı ayarları için:

Siemens - Industry Automation and Drive Technologies - Service& Support - Automation Service, Automation Support, Simatic Service, Simatic Support, Technical Support, Technical Consulting
 
elimde advanced var ama lisansı crackli versiyon 1.2 sectiğimde transfer seceneklerinde rs232/PPI tercihi yok
 
Transfer etmeyeceksiniz ki. Hazırlamış olduğunuz proje zaten bilgisayarınızda çalışacak. Sizin yapmanız gereken WinCC Flexible Advanced'te "Communication"ın altındaki "Connections"a S7-200 ekleyip bilgisayar bağlantı ayarlarını yukarda verdiğim linkteki gibi uyarlamak.

Transfer seçeneği, projeyi yaptığınız bilgisayarı değil de başka bir bilgisayarı panel gibi kullanacaksanız gerekli. Bu durumda da Ethernet, dosya, USB gibi değişik aktarma seçenekleri var. Ama elbette ki bilgisayardan bilgisayara RS232/PPI kablosu ile aktarma gibi bir imkan yok.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst