wincc flex

erenakc

Üye
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
104
Puanları
0
Yaş
39
Merhaba arkadaslar benim wincc flex ve step7 5.3 un crack dosyalarina ihtiyacim var bana yardimci olursaniz sevinirim ayrica siemensin PCS7 diye bir programi cikmis bu konuda bilgisi olan varmi
herkeze iyi calismalar
 
yok kımsede boyle bır sey sende bulup banada haber verırsen sevınırım
 
aslında pcs7 yeni diil ama bende bu program hakkında çok bilgi sahibi diilim... Gördüğüm kadarıyla yanlışım varsa düzeltin simatic manager'ın bi eklentisi gibi block ların altında charts diye adlandırılmış tamamen farklı bir grafik formatına sahip başka bir proglama alanı, kullanılan elemanlar yine aynı bazılarında bir kaç küçük fark hariç karşılaştırma elemanları, bit lojik, set reset ler vb.. elemanları kullanarak blockların üstüne charts larla program oluşturuyorsunuz fakat kötü yanı programda akışı değiştirecek bir değişiklik yaptığınızda ve bu değişikliği download ettiğinizde ki sadece o değişikliği download edemiyorsunuz tüm programı tekrar ediyor ozaman cpu yada cpu lar restart oluyor dolayısı ile sistemi durdurmuş oluyorsunuz.. Ben bizzat kullanmadım bir başakası kullanırken şahit olduklarım.... 
 
Merhaba arkadaslar,

PCS 7 Siemens'in DCS'dir. Sistemde CFC (continuous function chart) , SFC (seqential flow chart) gibi bircok Object Oriented programlama tool'lari bulunmaktadir.

Sistemde son derece guclu bir kutuphane (motor, vana, PID, totalizor v.s. v.s. ) bulunmaktadir. OS tarafi icin ise tum taglar, alarmlar, arsivler, blok ikonlar, faceplateler v.s. otomatik olarak olusur.

Sistem calisir iken programda degisiklik yapmak, yeni IO karti veya IO istasyonu eklemek MUMKUNDUR. Yani sadece degisiklikleri yuklemek mumkundur. Bunun sistemi durdurmak GEREKMEZ..

Ben bizzat kullandim.. :) Sorular olursa cevaplamaya hazirim.

Selamlar,
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst