WinCC de Virgüllü Analog İnputları Nasıl Görebilirim?

s_orsoglu

Üye
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi s7 300 plc sim ve wincc yi BİRBİRİYLE SİMÜLE ETMEYİ BAŞARDIM. Yapmak istediğim bir analog inputu win cc de I/O field alanında görüntülemek.Normal virgülsüz sayıları görüntüleyebiliyorum ama virgüllü olunca olmuyor. belkide plc programında programı yanlış yazıyorum analog inputu DI REALLE ondalığa çeviyorum yine olmuyor. Nasıl yapıcam konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Bide plc sim FC 105 convert blogunu simüle edemiyormu bende edemedi. teşekkürler..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC üzerinde değeri 100 ile çarpıp WinCC tag içerisinde 100'e bölerek yapabilirsin.
 
hayır sorun sadece o değil ben meala yükseklik değerini simüle edicem. örneğin 3.2 mt bu analog girişe nasıl bir program yazmalıyımki Scada I/O field alanında 3.2 mt görebileyim
 
o işlemi matematiksel olarak yapmanız lazım eğer basınç sensörü ile yükseklik ölçüyorsanız gelen basınç değerinden qgh dan çıkarabilirisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst