win cc de grafik

cosmetric

Üye
Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar.
win cc grafik dizayn da smart objects deki elemanların tam olarak ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum.
nerde ne amaçla kullanıyolar.
bir de ne zaman internal tags ne zaman external tags kullanmam lazım tam olarak kestiremiyorum
yardımcı 9olursanız çok sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC den veri alıp verme işlemi yaparken external tag kullanmalısın. Tabi buda kullanmış olduğun WinCC lisansıyla sınırlı. Bu nedenle bu tagları kullanırken bit bit okumak yerine nekadar büyük tiprte seçersen elindeki sınırlı tagları ekonomik kullanmış olursun. Bu tagları WinCC ayırmak bit bit kullanmak için ise C Edıtorde programlamalısın. Internal taglarda iç hesaplamalarda kullanılır. Scada programı dışına veri göndermediğin durumlarda. Internal taglarda 512 adet standarttır. External taglarda lisansın kadar ne kadar ekmek o kadar köfte siemenste böyle..
 
internal tag ların nasıl kullanılacağını bir örnekle anlatsam daha güzel olacak
bir I/O field ile motorun hız kontrolü mesela, ikisi arasındaki koordinasyonu sağlamak için internal taglar kullanılır. motorun hızını plc ye lansetmek için extenal (process) taglar kullanılır. (ismi gibi, dahili ve harici kontrol). bu örnek ikisinin bir arada kullanımıdır. motor configürasyonu I/O ile internal tagla anlaşsın. hızın değeri de HMI den plc ye external ile yapılsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst