Wifi to Rf

Katılım
14 Tem 2015
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
31
Hayırlı cumalar arkadaşlar . Kablosuz Akıllı ev otomasyon sistemlerinde kullanılan bu modüle ihtiyacım var . piyasada modelleri var (broadlink gibi) ancak ben yazılımını kendim yapmak istiyorum. Bu modelde buna izin vermiyor ve bende kendim tasarlamaya karar verdim. Bu mümkünmü mümkünse nasıl olur kısaca sistemimden bashedeym priz arkasına koydugm rf alıcıyı ev dısından modeme komut göndererek kablosuz bu modül üzerinden dönüştürerek ileteceğim nasıl bir yol izlemeliyim.
Saygılarımla.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ESP8266 adında bir wi-fi modül var.
Yapmak istediğiniz yazılımı bir mikrodenetleyici üzerinde çalıştırıp, ESP den gelen bilgiye göre bir röle vs. tetikleyebilirsiniz.
Uğraşmak isterseniz ESP8266 nın arduino IDE si kullanılarak programlanması da mümkün. (LUA)
Bu durumda standart AT komutları ile çalışan firmware yerine, işe özel bir firmware oluyor ve ayrıca bir mikrodenetleyici kullanma gereksinimi olmuyor. ESP nin farklı versiyonları var. LUA kullanılacaksa yeterli sayıda IO pini olan bir modül almaya dikkat edilmeli.

Nette bi dünya örnek var.
Yazılım bilginiz yeterli ise biraz goggle lamanız yeterli olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst