Wifi ile veya bluetooth ile garaj kapısı açma

59tolga

Üye
Katılım
23 Şub 2019
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba konu başlığında olduğu gibi wifi veya bluetooth ile kapı açma ve kilitleme sistemi yapmak isitoyurum pek fazla bilgim yok ama çalışması şu şekilde olucak telefonumda wifi veya bluetooth açık olucak ben kapıya bağlı modülün kapsama alanına girince telefonumla kapı açılacak kapsama alanından çıkınca kapanıcak telefondan açma veya kapatma komutu vermiycem böyle bir modül veya cihaz var mı nasıl yaparım ?Teşekkürler arkadaşlar

 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Videodaki vatandaş Youtube videosunun altına kaynak kodlarını koymuş Arduino için.Ayrıca cep telefonları için app de yüklü.

Zaten web sayfasında nasıl yaptığını detaylı anlatmış (gerekli malzeme listesi orda var)

Sizin yapacağınız arduino alıp diğer devreyi kurup arduinoya yazılımı yüklemek.

Arabada bluetooth iletişimi kesilince devre merkezi kilit sistemine enerji göndererek kilitlenmesini sağlıyor. Siz garaj kapısının motorunu devrenin çıkışı ile komuta edeceksiniz sadece.Fazladan 220 volt için bir röle gerekecektir.

Yani videodaki devrenin çıkışı nasıl merkezi kilit sistemine enerji gönderip kilitleme sağlıyorsa sizinki de garaj kapısı motoruna enerji gönderecek böylece açıp kapayacak iletişim kesilince veya sağlanınca.
 
güvenli olmaz ki hacklenmesi kolay olur.
 
@59tolga hoşgeldin Tekirdağ da mısın ben çorludanım. Anahtarsız giriş kitleri var, tabi ble modülleri de anahtarlğı söküp çipini yanında taşıman yeter.

https://www.aliexpress.com/wholesale?
catId=0&initiative_id=AS_20190223063844&SearchText=keyless+entry+cars

cepten kontrollü ateşleme ve nahtarsız giriş de mevcutmuş;
https://www.aliexpress.com/wholesal...archText=keyless+entry+cars+cellphone+control
Evet Çorlu danım bende linkleri inceliycem teşekkür ederim.

güvenli olmaz ki hacklenmesi kolay olur.
Ben bunu basit bir garaj kapısı için düşündüm açıkçası.
 
hısızlara anahtar vermek olur...
Eğer hırsız uyguladığım sistemi telefondaki programı blutooth veya wifi şifresini biliyor veya bulabiliyorsa o kadar uğraşırsa garaja girmek için helali hoş olsun emeğe saygı derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst