Whatsup mesajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kesmez

Profesyonel Üye
Katılım
14 Ara 2006
Mesajlar
4,939
Puanları
1,306
Konum
ankara
Zorlu Holding seçimden sonra iflas açıklayacak, şu an haberin duyulmaması için çaba sarf ediliyor.
Sabancı Holding borçlarını ödeyemediği için varlıklarını yabancı alıcılara satışa çıkardı ve bu yılın sonuna doğru tamamen yok olacak.
Ali Ağaoğlu borçlarını ödeyemediği için bütün varlıklarını hacze kaptırmak üzere, avukatlardan mevcut borçları için süre istemiş.
Ülker ailesi iflas etti, ve fabrikalarını, üretim tesislerini teker teker satıyor.
Honda Türkiye fabrikasını bu yılın sonunda kapatıyor ve fabrikayı başka bir ülkeye taşıyor.
Toyota ve Mercedes Türkiye'deki fabrikalarında iş ve üretim miktarını azalttı, işçi çıkarmaya başladılar, ekonomistlerin tahminlerine göre bu yıl sonuna onlarda üretim tesislerini kapatmak zorunda kalacaklar.
Eczacıbaşı dolar fiyatlarından dolayı ilaç tedariğinde sıkıntı yaşamaya başladı, SGK'dan ve özel sektörden alacaklarını tahsil edemediği için şirketin mali durumunun iyi olmadığı söylentiler arasında.
Borusan Holding bu yıl dış pazardan aldığı araç miktarını düşürmek zorunda kaldı, inşaat sektörü kötü olduğu için sarf malzemesi satışları dibe vurdu, fabrikalarından işçi çıkarıyorlar, kira bedelleri karşılanamadığı için otomobil satış ofislerinin büyük çoğunluğunu kapatma kararı aldılar.
THY şu an resmi olarak iflas etmiş durumda. borçlarını ödeyemiyor, uçaklarını teknik bakımını yapamıyor, yurt dışındaki hava alanlarına borçlarını ödeyemiyor hatta borçları nedeniyle uçakların çoğuna yakıt dahi alamıyor. THY şu an pilotların büyük çoğunluğunu maaş düzensizliği nedeniyle yurt dışındaki şirketlere kaptırmaya başladı.
Şimdi yukarıda yazdıklarım dikkat ettiyseniz hep büyük kuruluşlar, holdingler, anonim şirketleri, kısacası ülkenin temel ekonomik sisteminde söz sahibi yapılar, peki bu şirketler bu halde ise onlara nazaran daha küçük şirketler sizce ne durumdadır? bugün kaç şirketin bankalara yapılandırma ve ek süre talebine gittiğini biliyormusunuz? kaç şirketin konkordato talebi red ile sonuçlandı haberiniz var mı? madem ekonomi düzelecek neden hükumet bu şirketlerin konkordato talebini reddedip onların yok olmasına işçilerinin işsiz kalmasına göz yumuyor? Seçimden sonra her şey çok kötü olacak, o kadar kötü olacak ki karnınızı doyurmak için gıda dahi bulamayacaksınız. Seçimlerden sonra dolar 11tl'nin üstüne çıkacak, şu an milletin gözüne sokulan ve sözde %26 olduğu söylenen enflasyon değeri %170 miktarını aşacak, kısacası Türkiyeyi Venezuela benzeri bir ekonomik kaos bekliyor, hatta daha kötüsü olabilir çünkü bizde petrolde yok...Baybora Han
 
İnşaallah bunlar olmaz ama gidişat bu yönde ne yazık ki!Döviz geçen yılla bu yıl arasında yüzde 50 den fazla zamlandı bahsedilen şirketler döviz olarak hammadde alıp bunu tl olarak satıyor örnek Lassa hammaddesi dışardan geliyor satış tl peki satış durumu ne acaba şuan insanlar fatura larını ödeyemezken arabasının lastiğini mi değiştirecek?Kamu ya iş yapanların da ödemeleri seçimden sonraya bırakılmış bu iş yapan firmalar da çalışanlar nasıl maaş alacak? Ailelerini nasıl bakacak?Dediğim gibi inşaallah bu olay gerçek olmaz!
 
Hani, THY kar rekoru kırıyordu.
 
Hani, THY kar rekoru kırıyordu.
Eskiden di o abi hani bir şarkı vardı ya:Eskiden di o diye
Tl karşısında dolar bir yılda yüzde 40 arttı THY yabancı havaalanlarına ve Devlet havameydanlarına ödediği para bile dolar la ödedği paraya hiç zam yapılmasa %40 zam geldi hatta yaz aylarında bu fark %yüz dü kademe kademe aşağı indi pilotların maaşı havaalanlarının kirası Dolar la ayrıca Abd de yapılan ziyarette galiba 10 milyar dolarlık uçak anlaşması da yapılmıştı ki onunda taksitleri mutlaka ödeniyordur uçaklar gelmeden yina Airbus dan da uçak aldılar sa gerisini siz düşünün artık
 
Borsaya kote olmuş şirketler hakkında bu tür şeyler yayınlamak başı derde sokar onu söyleyeyim.

de THY hakkında bakımını yapamıyor ve yakıt alamıyor işi biraz sallama olmuş.Kaldi ki Uluslar sivil havacılık teşkilatı (ICAO) ve FAA (amerikan havacılık kurumu) bunu anında öğrenir ve değil uçmak pistin sonuna gidemezsiniz.

Geri kalanlar hakkında fikir sahibi değilim ama THY için dediğim gibi sallama haber olmuş.

Birde merak ettim.Niçin seçimden sonra? Eğer yazılanlardan doğru ise seçim sonrasını beklemek daha aptalca değil mi? Bu çapta bir krizde dolar üzerinden borçlarınız ikiye katlamaz mı? emtialarınızın değeri şimdiye göre düşmez mi?Ben olsam şimdi iflasımı verir nakte çevirecek şeyleri de nakte şimdi çevirir varsayılan seçim ortamına göre daha az zararla girerim.

Ekonomiden anlamam ama yanlış mı düşünüyorum?Bilen biri açıklayabilir mi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst